Cautare
, Contributor

analist piața asigurărilor

Opinii |
|

Exces de zel inutil, domnilor procurori!

Desant la Omniasig. Mascații controlează la sânge 49 de sucursale din toată țara ale asigurătorului, televiziunile sunt prezente la datorie, toate premizele scandalului sunt îndeplinite. Este vorba de o acțiune în forță la o instituție financiară importantă, să ne înțelegem, nu la buticul lui Gheorghe din colțul străzii.
omniasig

O sută de ofițeri de poliție judiciară participă la acțiune, beneficiind de suportul tehnic și informativ al SRI. Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de mai multe milioane de lei adus statului prin implicarea angajaților Omniasig în fraudarea a circa un milion de polițe de asigurare de locuințe. Lucrurile par serioase, fără îndoială, piața asigurărilor este un butoi cu pulbere.

Fără să vrem, gândul ne zboară la clienții acestei societăți, evident păcăliți pentru că e vorba de o fraudă pe banii lor , așa cum dă de înțeles comunicatul Parchetului. Construim scenarii. Probabil că oficialii Omniasig au băgat banii în buzunar și societatea nu i-a despăgubit așa cum prevede legea, pentru că nu mai avea rezerve. E grav, în cazul ăsta, își merită soarta iar mobilizarea de forțe e justificată. Sau poate n-au înregistrat cele un milion de polițe în contabilitate și au păcălit statul prin neplata de impozite pentru banii încasați. Aproape imposibil, dar la fel de grav. Nu în ultimul rând, e posibil ca unii dintre angajații societății, să fi falsificat contractele de asigurare, seriile și numerele acestora, păcălind asigurații și conducerea. Asta s-a mai intamplat și la case mai mari, dar cum Dumnezeu să falsifici un milion de polițe?

Din lipsă de informații, ceva nu se leagă în raționamentul nostru. „Balul cu mascați” (sau balul mascat, dacă vreți) la o instituție care funcţionează exclusiv pe baza încrederii acordate de clienți poate avea un efect devastator pentru viitorul acesteia. Dar procurorii au probabil dovezi solide, ne spunem, altfel riscul ca ei să bage în faliment o companie din topul firmelor de profil de pe piață, exagerând un eveniment minor, este enorm.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii