Cautare
, Contributor

Educatie |
|

Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic, potrivit Ministrului Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că examenele naționale se vor a fi organizate ca până acum, în pofida pandemiei.  
Sorin Cimpeanu premier

Tematica pentru examenele naţionale ar putea fi adaptată, însă se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic, potrivit Ministrul Educaţiei.

Pierderile suferite de sistemele de educaţie sunt foarte mari, important este să le compensăm. Trebuie să facem acţiuni remediale, este nevoie de profesionalismul şi devotamentul oricărui cadru didactic. Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul. Am identificat sursele de finanţare pentru acţiunile remediale. Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic. Ele trebuie să se deruleze. Tematica ar putea fi adaptată“, a declarat Cîmpeanu sâmbătă dimineață, pentru Ştirile ProTV.

El a mai spus că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude nici un scenariu.

Pe lângă evoluţia epidemiologică şi cea de vaccinare, luăm în calcul şi evoluţia din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcţie de analize, nu excludem niciun scenariu. Nu am să fiu ferm peste limitele competenţei. Toate trebuie puse la masă, pentru a lua decizia corectă“, a subliniat ministrul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii