Cautare
, Staff

Bunuri de consum |
|

Evoluție moderată pentru piața berii: creștere cu 2% în volum în primele șapte luni ale lui 2017

Piața berii a crescut cu 2% în volum pe primele șapte luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Asociației Berarii României.
24. Ursus

„Evoluția pieței berii în perioada ianuarie – iulie 2017 a fost una pozitivă, dar indiscutabil moderată. În acest moment, considerăm că se întrunesc premisele pentru ca piața să își continue evoluția, dar numai rezultatele finalului de an vor putea să confirme, sau să infirme, consolidarea acestui trend. Un factor determinant al evoluției pozitive a pieței berii rămâne în mod cert asigurarea în continuare a unui context economic și a unui cadru de reglementare predictibile, cele care au permis de altfel pieței berii ca începând de anul trecut să evolueze în mod natural, bazându-se pe dinamica cererii și ofertei”, a declarat Julia Leferman, Director general Asociația Berarii României.

Ingredientele folosite la producția berii provin din agricultura locală în proporție de 70%, iar contribuția  la bugetele de stat și locale este de peste 530 milioane euro.

„Pentru a-și cumpăra un litru de bere, un român trebuie să muncească 22 minute, în timp ce un german trebuie să muncească doar 8 minute, iar un olandez 9 minute. Intervenția unui factor economic imprevizibil poate mări oricând acest decalaj, cu consecințe negative pentru întregul lanț de activități conexe producției de bere: agricultura, HoReCa, comerțul cu amănuntul, transporturile, industria de ambalaje”, a mai spus Julia Leferman.

Sectorul berii a creat, direct și indirect, 85.000 de locuri de muncă pe plan local.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii