Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Servicii financiare |
|

EVERGENT Investments, rezultat net de 116,5 mil. lei în primul semestru al anului

EVERGENT Investments este un Fond de Investitii Alternative (FIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și o companie listată la Bursa de Valori București, cu un portofoliu de active evaluat la 2,4 miliarde lei.
Claudiu Doros

Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală de 66,8%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 8,6%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 45,1%, energetic 11,4%, industria prelucratoare 7,3% și imobiliare 6%.

EVERGENT Investments a înregistrat un rezultat net de 116,5 milioane lei în primul semestru al anului, cu 58% mai mare față de valoarea bugetată pentru anul 2021. Rezultatul net este compus din profitul net de 48,9 milioane lei, de 3 ori mai mare față de valoarea bugetată și câștigul net din vânzarea activelor financiare în valoare de 67,6 milioane lei.

Valoarea totală a activelor EVERGENT Investments este de 2,4 miliarde lei și capitalizarea de 1,34 miliarde lei.

Nivelul investițiilor în valori mobiliare a atins 59 milioane de lei, astfel compania continuă strategia de creștere a performanței portofoliului listat.

“Performanța financiară de 116,5 milioane lei înregistrată în primul semestru al anului 2021 evidențiază forța companiei noastre și capacitatea modelului nostru de business de a genera valoare. Depășirea cu 58% a valorii bugetate este rezultatul strategiei investiționale performante demonstrând evoluția companiei. Continuăm să administrăm activ portofoliul listat și să creștem valoarea investițiilor de tip private equity care au efect de antrenare a randamentului capitalului pe termen lung”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte Director general EVERGENT Investments.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii