Cautare
, Staff

Modă |
|

Evenimentul Chanel Métiers D’Art 2019/2020 a revenit în Paris

După două ediții în care casa Chanel a prezentat celebrul eveniment Métiers D'Art pe meleaguri străine (în 2017 la Hamburg, orașul natal al lui Karl Lagerfeld, iar în 2018 la Templul Dendur din New York), anul acesta a decis să se întoarcă în fermecătorul Grand Palais, din Paris.
03_Paris_31_rue_Cambon_2019_20_Metiers_d_art_collection_Finale_picture_by_Olivier_Saillant_3

În fiecare an, începând cu 2002, colecția Métiers D’art își propune să scoată în evidență măiestria și creativitatea casei Chanel. Această colecție Ready-to-Wear, prezentată în decembrie, în afara calendarului oficial sărbătorește abilitățile artizanilor de tot soiul: de la cei care se ocupă de broderii, pene, bijuterii și mânuși până la cei care cos, țeș sau meșteresc pantofi.

Pentru prima ei astfel de colecție, noul director artistic după moartea lui Lagerfeld, Virginie Viard s-a inspirat din elementele specifice casei Chanel: camelii, țesături din lână, broderii, perle, coliere și îmbrăcăminte elegantă. Colecția se numește 31 Rue Cambon, de fapt adresa legendarului magazin Chanel din Paris. Evenimentul care a avut loc pe 4 decembrie a marcat o întoarcere la origini a brandului, mai ales după ce timp de doi ani a călătorit prin țări străine. Conceptul prezentării realizat alături de Sofia Coppola, prietenă apropiată a casei, a fost menit să evoce atmosfera din apartamentul privat al lui Coco Chanel.

„Îmi doresc ca fiecare piesă de îmbrăcăminte Chanel să fie o adevărată bijuterie”, a declarat Virginie Viard. 

Chanel a dezvăluit în cadrul Métiers D’Art culisele realizării anumitor piese din colecție. Mai exact, este vorba de o jachetă și o rochie brodate cu mărgele și paiete realizate în atelierele Casei Lesage. O șansă unică de a descoperi dialogul creativ dintre Virginie Viard și Hubert Barrère, directorul artistic al Lesage.

Actrițele și ambasadoarele CHANEL Kristen Stewart, Vanessa Paradis, Lily-Rose Depp, Penélope Cruz, Alma Jodorowsky, Marine Vacth și Yara Shahidi au participat la spectacolul de la Grand Palais, precum și prieteni de-ai casei Sofia Coppola, Marion Cotillard, Isabelle Adjani, Carole Bouquet, Angèle, Margaret Qualley și Sébastien Tellier.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii