Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Evenimentele cu peste 1000 de participanți, după 1 septembrie

Până la data 31 august 2020, este interzisă organizarea evenimentelor, festivalurilor și manifestărilor culturale, artistice cu peste 1000 de participanți,  atât în spații inchise, cât și în aer liber, conform unui proiect de lege inițiat de Ministerul Culturii.
 aboneaza-te
evenimente 1000 oameni coronavirus

În expunerea de motive a proiectului se arată că tergiversarea luării unei decizii cu privire la reluarea unor astfel de evenimente generează pierderi financiare masive zilnice pentru industrie.

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) a solicitat Ministerului Culturii clarificarea de urgență a situației cu privire la posibilitatea de organizare a evenimentelor de peste 1000 de persoane în perioada 15 mai – 15 septembrie 2020 și luarea unei hotărâri oficiale în cel mai scurt timp, se mai arată în expunerea de motive. Mai ales că „majoritatea statelor și festivalurilor din alte țări, competitori direcți în această industrie, au luat deja de multă vreme decizii în acest sens”.

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale este formată din cei mai reprezentativi actori în domeniu: ARTmania, Asociația Fapte, Asociația Mozaic, Best Music Live, Electric Castle, Emagic Live, Neversea, Plai, SNRS, Summer Well, UNTOLD, Why Not Us, Wise Factor.

Proiectul de lege poate fi consultat aici: cultura.ro/proiect-de-lege-7

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii