Cautare

, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

EVENIMENTE |
|

Forbes Heroes 2018

Are loc la ARCUB pe
Web_Forbes Heroes_2018_parteneri13

 

Într-un moment în care mentorii sunt mai necesari ca niciodată, conferința anuală Forbes Heroes a ajuns la a cincea ediție și ne oferă o nouă ocazie de a-i identifica pe cei mai notabili donatori din regiune, cei care își dedică timpul, energia și resursele pentru a construi o societate mai bună.

…ei sunt cei care își pun amprenta în fiecare domeniu, de la afaceri la atletism, politică, artă și filantropie.

…ei sunt aceia care au dovedit că o persoană obișnuită poate realiza lucruri extraordinare și poate aduce o schimbare în viața altora.

…ei sunt cei care, prin realizarea extraordinarului, ne determină să avem noi așteptări de la noi.

Astăzi, în timp ce ochii și urechile sunt îndreptate spre falsele celebrități din mass-media care promovează valorile greșite către ascultători, mulți alții muncesc neobosit pe margine, încercând să schimbe ceva cu inovațiile, performanțele, curajul, determinarea și abilitățile superbe ale lor. Aceștia sunt eroii descoperiți care sunt rareori proeminenți pentru că nu împărtășesc aceleași principii despre faimă ca eroii renumiți din media.

În acest an, Forbes Heroes a organizează o nouă ediție pentru cei care sunt adevărații eroii descoperiți ai societății noastre.

Bilet acces general 100 lei: Comandă, plătește aici.

2 bilete acces general 200 lei: Comandă, plătește aici.

SPEAKERII ACESTEI EDIȚII:

 

Andrei Avădănei

Andrei Avădănei – CEO BIT SENTINEL

Este unul dintre cel mai cunoscuti specialiști în securitate informatică din România. Activitatea lui a fost prezentată în ultimii opt ani de către toate canalele media din România (TV, print, online, etc.). El este certificat ca OSCE, OSCP și CISA. În ultimii doi ani, Andrei a fost implicat în diverse proiecte ca și consultant în blockchain & cybersecurity pentru produse de bază, fintech, rețele sociale, platforme de schimb valutar etc. Andrei este un consultant activ, dar și acționar în diverse organizații și membru în inițiative locale și europene. De asemenea, a fost membru al Comitetului consultativ GovITHub, o inițiativă guvernamentală pentru digitalizarea instituțiilor publice din România, unde Andrei a oferit asistența Guvernului României în strategiile naționale de IT și de digitalizare. Andrei a înființat DefCamp – cea mai mare conferință de securitate IT din Europa Centrală și de Est (mai mult de 1400 de participanți din 45 de țări și 60 de speakeri din întreaga lume). Andrei este, de asemenea, președintele Centrului de Cercetare în domeniul Securității Cibernetice din România, București.

 

Oana Gheorghiu

Oana Gheorghiu – Vicepreședinte Dăruiește Viață

Lucrase 15 ani într-o companie franceză, pe care o și dezvoltase în România. Până într-o zi, din anul 2009, când a aflat despre cazul unui adolescent diagnosticat cu leucemie, care are nevoie de un transplant de celule stem în străinătate. Decide să se implice, alături de Carmen Uscatu și află că noi, românii, nu suntem asigurați pentru niciun fel de transplant, nici de celule stem și nici de organe, deși exista un Ordin de Ministru (50/2004) care permitea efectuarea în străinătate a intervențiilor nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care nu pot fi făcute în țară.

 

Bilet acces general 100 lei: Comandă, plătește aici.

2 bilete acces general 200 lei: Comandă, plătește aici.

 

Cornel Amariei

Cornel Amariei – Founder .lumen & Head of Innovation, Continental Automotive

Cornel Amariei este un inventator, autor și antreprenor român, în vârstă de 24 ani, cunoscut pentru inventarea și fondarea .lumen, un sistem de asistență ce redă parțial înțelegerea spațială nevăzătorilor. Folosindu-l, un om fără vedere poate să navigheze prin uși deschise, să prindă mingii sau să meargă pe stradă, fără nici un alt fel de ajutor și fără să se lovească de alte obiecte. De asemenea, Cornel este Head of Innovation pentru Continental Automotive, una dintre cele mai mari companii din domeniul automotiv. În timpul liber, cântă la 4 instrumente, călătorește, reușind să treacă de 40 țări, și întotdeauna încearcă lucruri noi, precum școala de aviație și de scafandru. Pentru munca sa a fost nominalizat în topul Forbes 30 under 30 Europe, ca unul dintre cei 10 Standout Members, precum și recunoscut în ediția Forbes România Forbes 30 sub 30.

Sorin Țărmure

Sorin Țărmure – Growth Hacker & Co-founder Small Academy

Sorin programează de peste 25 ani. La 11 ani începea să scrie primele programe. Câteva milioane de linii de cod mai târziu, Sorin lucrează îndeaproape cu designeri, programatori, manageri de produs și utilizatori pentru a găsi cele mai potrivite soluții în aplicații cu milioane de utilizatori zilnic.

Acum 3 ani și-a dat seama – alături de Mya, cu care a fondat Small Academy – că școala a rămas în urmă… Nimic nu-i pregătește pe cei mici pentru ceea ce va urma: un viitor în continuă schimbare, în care vom avea colegi de muncă roboți. Așa că de atunci se folosește de liniile de cod nu doar pentru a face utilizatorilor viața mai ușoară, dar și pentru a aduce o schimbare în educație. În 2018, Small Academy dezvoltă un program de voluntariat prin care și-a propus să ajungă la 7.500 de copii pentru a le arăta și fața practică a tehnologiei.

Mya Țărmure

Mya Țărmure – CEO & Co-founder Small Academy

În 2007, Mya lucra pentru prima oară cu copii de grădiniță. Tot atunci a început și pasiunea pentru a-i apropia pe cei mici de o educație aplicată și utilă în viitor, prin joc și experiment. Este fascinată și intrigată de lumea tehnologiei și din 2010 coordonează proiecte în mediul digital, atât pentru clienți locali, dar și din piața globală. Odată cu înființarea Small Academy, în 2015, Mya a devenit o voce în educația STEAM.

 

Bilet acces general 100 lei: Comandă, plătește aici.

2 bilete acces general 200 lei: Comandă, plătește aici.

 

Tiberiu Soare


Tiberiu Soare – dirijor Opera Națională Română și Symphactory Orchestra

Născut la Bucureşti în 1977, Tiberiu Soare este absolvent a două dintre Facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de dirijat – clasa profesorilor Ludovic Bács şi Petru Andriesei, precum şi cea de interpretare muzicală – tubă – clasa conf. Univ. Ion Popescu.

Între 2002 şi 2006 a activat ca profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti – secţiile de muzică de cameră şi operă. Între anii 2012-2015 este dirijor principal al Orchestrei Naţionale Radio.Între anii 2005-2012 este dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat cu baletul Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski. Din 2016 revine la Opera Naţională Bucureşti ca dirijor, unde se află şi în prezent.

Ioan Istrate

Ioan Istrate – XPRIZE Visioneer, Antreprenor, Consultant

Ioan Istrate este unul dintre puținii tineri care după ce au studiat peste hotare s-au întors în România. A lucrat la frontiera tehnologiei în cadrul XPRIZE și a decis să se întoarcă în țară pentru a începe o companie de tehnologie acasă.

Ioan a câștigat XPRIZE Visioneers 2016, proiectând conceptul de Avatar XPRIZE, un ecosistem global de invoare ce va crea o nouă tehnologie – avatari. Ioan a lucrat alături de lideri din inteligența artificială, robotică și materiale avansate în SUA și Japonia. Ulterior, Ioan a fost Fellow in Brain Mapping Foundation, o organizație americană de cercetare în neurochirurgie și științe conexe. Între timp, Ioan a lucrat ca și consultant independent în strategie, ajutând companii inovatoare de tehnologie din SUA.

Ioan a obținut un MBA la Universitatea Los Angeles din California (UCLA), unde a și fost ales de comunitatea de 13000 de studenți masteranzi și doctoranzi ca vice-președinte. Ioan face parte din promoția 2018 Forbes 30 sub 30.

Adrian Stoica

Inginerul Dr. Adrian Stoica – Senior Research Scientist Supervisor, Robotic Systems Estimation, Decision and Control Group NASA Jet Propulsion Laboratory

Cu peste treizeci de ani de experiență în domeniul cercetării și dezvoltării în sisteme autonome, dezvoltând noi tehnici de adaptare, învățare și evoluție hardware și încorporându-le în sistemele informatice electronice și inteligente, pentru aplicații variind de la echipamente de măsurare la aeroelectronică spațială la robotică. Acesta este un rezumat al activității profesionale a domnului inginer dr. Adrian Stoica (foto JPL Robotics NASA). La acestea se adaugă lucrări de pionierat în robotică, A.I., securitate hardware, inclusiv biometrie sau robotică orientată spre om.

Este membru al consiliului de administrație al IEEE Systems, Man, și Cybernetics Society (din 2015). A organizat 3 conferințe: Conferința NASA / ESA privind Hardware și Sisteme Adaptive (AHS, din 1999), Tehnologii de securitate emergente (din 2006) și seria AT- EQUAL (Tehnologii avansate pentru o calitate îmbunătățită a vieții), care a inclus conferința HUMASCEND -Machine Systems, Cyborgs and Enhancing Devices 2011-2014).

 

Bilet acces general 100 lei: Comandă, plătește aici.

2 bilete acces general 200 lei: Comandă, plătește aici.

Dorin Bica

Dr. Dorin Bica – Medic specialist Neurochirurgie

A absolvit studiile în țară în 2006. În perioada 2009-2013 a fost rezident în clinici de renume din Franţa si Anglia: James Cook University Hospital (Middlesbrough, Marea Britanie), Centrul Universitar Regional „La Timone” (Marsilia, Franța). La Spitalul Foch (Paris, Franța) a aprofundat neurochirurgia hipofizei si chirurgia spinală, la Hôpital Enfants Malades Necker (Paris, Franța) a aprofundat neurochirurgia pediatrică și în ultimul an de rezidenţiat a fost rezident la Spitalul Pitié-Salpêtrière (Paris, Franța), unde a aprofundat neurochirurgia de urgenţă traumatică şi vasculară, precum şi patologia tumorală. Ȋn mai 2015, alături de Ionuț Gobej a deschis secția de Neurochirurgie a Spitalului Colentina. În prezent se ocupă de patologia neurochirurgicală de adulţi şi de patologia neurochirurgicală pediatrică.

Alexandra Furnea

Alexandra Furnea – MagicMakers

Viața mea s-a schimbat după incendiul din clubul Colectiv. A trebuit să învăț din nou lucruri pe care, înainte, le făceam automat. De exemplu, nu mai reușeam să mă îmbrac sau să mănânc singură. Așadar, am reînvățat să trăiesc și am înțeles, în timp ce îmi făceam lecțiile, ce înseamnă suferința și cât de mulți oameni au nevoie de ajutor. Am mai înțeles și că stă în puterea mea – a noastră – să ajutăm. După ce am activat ca jurnalistă timp de 6 ani, urmărind evoluția scenei rock locale și internaționale, am hotărât să îmi schimb direcția și să devin voluntar MagiCAMP. Astfel, ajutând, am dat sens suferinței pe care o trăisem. Am realizat că, pentru a schimba viața cuiva, și implicit lumea, e nevoie de foarte puțin. Cea mai de preț superputere pe care o avem ca indivizi, și ca societate, este aceea de a face bine. Și astfel, folosind-o zi de zi, vom reuși să transformăm chipul României. 

 

Mircea Matei

Mircea Matei – Fondator UniVRse

Mircea Matei are 23 de ani și a absolvit Facultatea de Psihologie la University of Essex în Marea Britanie. Experiența din Marea Britanie i-a permis să descopere, să învețe și să înțeleagă piața Realității Virtuale și potențialul enorm pe care îl are în aproape toate domeniile de activitate. A început prin diferite studii ce demonstrau eficacitatea și avantajele folosirii realității virtuale în domenii precum: educație, psihoterapie, entertainment, training, fitness, arhitectură și multe altele. S-a întors din Marea Britanie în 2016 pentru studiile de masterat, într-o perioadă în care foarte mulți români ce își pierduseră speranța în sistemul românesc luau decizia de a se muta acolo. Crezând în potențialul țării lui și ghidat de dorința de a-i da o șansă, a decis să găsească elementele ce lipseau din dezvoltarea României și să contribuie personal la evoluția țării.
Primul an în România l-a petrecut lucrând ca psihoterapeut pentru copii, observând în această perioadă interacțiunea dintre instituțiile școlare, profesori și elevi. Aici a văzut problema, a înțeles discrepanța dintre mediul școlar și mentalitățile, sistemele de valori ale generațiilor actuale. Astfel a luat naștere UniVRse, cel mai mare spațiu de realitate virtuală din România, dedicat entertainment-ului și educației. La nici o lună de la deschidere a reușit să încheie colaborări cu școli de renume din București pentru modulul educațional în Realitate Virtuală. Obiectivul acestui modul este înlocuirea materialelor educaționale clasice cu materiale noi, inovatoare, adaptate noilor condiții și evoluții tehnologice și care să îi facă pe copii să studieze din plăcere. Crede cu tărie că România are un potențial enorm de dezvoltare și dorește să fie una din persoanele care vor face o schimbare în această societate. 

 

Bilet acces general 100 lei: Comandă, plătește aici.

2 bilete acces general 200 lei: Comandă, plătește aici.

Florinela Cîrstina

Florinela Cîrstina – Director Spital Medicover, Quality and Regulatory Medical Director Medicover România

Florinela Cîrstina, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, este recunoscută la nivel internațional datorită implementării cu succes a unor politici și bune practici medicale în țări în curs de dezvoltare și în zone de război.

Astfel, Florinela a acceptat provocarea de a coordona echipe mobilizate în Afganistan, Irak, Somalia, Papua Noua Guinee sau Sierra Leone, în scopul de a răspunde situațiilor de criză existente, reușind eroic să păstreze siguranța angajaților companiei și  să își salveze toți pacienții infectați cu Ebola din timpul epidemiei.

În prezent, având o bogată experiență în gestionarea situațiilor limită, ocupă funcția de Director al Spitalului Medicover şi Quality and Regulatory Medical Director al Medicover România, oferind expertiză și consiliere în proiectarea și dezvoltarea politicilor spitalului și ale clinicilor Medicover.

Florinela își dorește să alinieze standardele de sănătate internaționale cu cerințele și obiectivele de business ale companiei, un demers ambițios, dar și o provocare pe care este gata să o ducă până la capăt.

Doru Trăscău

Doru Trăscău – Fondator și solist The Mono Jacks (foto. Cosmin Bumbutz)

Doru Trăscău este un muzician autodidact, dependent de motoare și tatăl a doi copii. A început să cânte la chitară la 17 ani și nu s-a oprit vreodată de atunci. Anul 2000 marchează debutul trupei sale, AB4. Toxic, prima lansare a trupei, bate topurile și trupa își face rapid un nume. Cu AB4, Doru câștigă în 2003 M.T.V. European Awards – Best Local Act. În 2008, AB4 își încetează activitatea, iar Doru începe un nou proiect: The Mono Jacks. Trupa nou formată devine repede un nume de referință pentru scena locală indie. Doru lucrează activ ca designer grafic. De 7 ani este un designer de interfață pentru FIFA, foarte cunoscutul joc de la Electronic Arts.

Despre The Mono Jacks: The Mono Jacks sunt o colecție de gânduri și emoții puse pe note. Vei simți asta cu ușurință dacă ajungi la un concert al lor și probabil vei remarca și că în spatele unei melancolii aproape permanente e o energie care te frământă invariabil. Trupa fondată de Doru Trăscău în 2008 a lansat până acum un album și două EP-uri, primite cu entuziasm de public, și a adunat o bogată experiență de live atât în cluburi cât și la mari festivaluri: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania.  Cele mai noi single-uri, „Un sfert de secundă” și „1000 de DA”, se regăsesc pe noul album de studio Ușor distorsionat lansat de trupă în toamna anului 2017.

Mihai Ivașcu

Mihai Ivașcu – CEO & Founder Modex Tech

Mihai Ivaşcu are 30 de ani și a dezvoltat în ultimii zece ani proiecte multiple precum Moneymailme, aplicația de chat si transfer de bani care operează in 130 de țări, și Modex, marketplace-ul pentru contracte inteligente, menit să faciliteze adopția tehnologiei blockchain.

Mihai Ivașscu a avut mereu un spirit antreprenorial. A studiat în acelaşi timp în Bucureşti Relaţiile Economice Internaţionale, Diplomaţia, dar şi Ştiinţele Politice. După două licenţe şi două masterate în ţară, a decis să meargă la un MBA în străinătate, continuat acum printr-un doctorat în Administrarea Afacerilor în cadrul Universităţii din Monaco, cu activităţi de cercetare la Harvard, INSEEC Paris şi Londra. Este şi membru al Silicon Valley Innovation Center, absolvent al HIVE Global Leaders Program la Harvard.

 

Bilet acces general 100 lei: Comandă, plătește aici.

2 bilete acces general 200 lei: Comandă, plătește aici.

Dr. Vasile Oșean

Dr. Vasile Oșean – CEO & Founder MedySportLine și Fondator Climbing The World

Vasile Oșean este medic, antreprenor, pasionat de dinamica psihicului și fizicului omului aflat în activități extreme. Constant preocupat de dezvoltarea personală și a celor din jurul său, doctorul Vasile Oșean a inițiat mai multe proiecte multidisciplinare. Prin colaborarea cu sportivi de performanță din diferite discipline (canotaj, tenis, atletism, kempo, balet, înot) susține și dezvoltă capacitatea acestora de autodepășire.

Din 2009 coordonează activitatea clinicii de recuperare medicală Medy SportLine. Începând cu 2007 până în 2014, Vasi a fost medicul loturilor naționale și olimpice de atletism, iar în perioada 2006 – 2009 respectiv 2016 – prezent a fost/este medicul coordonator al loturilor naționale și olimpice de canotaj.

În perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, dr. Vasile Oșean alături de alți 3 români a traversat oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, fiind căpitanul echipei. Acest proiect a avut un scop caritabil și social: susținerea construirii unui centru socio-medical la Adunații Copăceni dedicat copiilor cu boli incurabile sau în stadiu final de boală.

Vasile Oșean crede în forța propriului exemplu, iar prin noul său proiect, Climbing the World, susține aceeași cauză socială plecând de la convingerea că îngrijirea unui copil trebuie făcută zilnic, nu doar în momentele “speciale” ale anului.

 

Bilet acces general 100 lei: Comandă, plătește aici.

2 bilete acces general 200 lei: Comandă, plătește aici.

Parteneri Strategic:

BMW Group

Carrefour România

Parteneri Gold:

Tinmar

KFC România

Medicover România

Aqua Carpatica

Eveniment susținut de:

Profructta

Brigada de voluntari

Chilli Ideas

TETO

Jubile Catering

Hydrangea film

Hama România

Editura Litera

Melarium

Parteneri Media:

AIESEC România

Fundația Calea Victoriei

Accesul la eveniment se face exclusiv pe bază de invitație din partea organizatorului. În cazul în care doriți să participați la eveniment și nu ați primit invitație vă rugăm să trimiteți mail către evenimente@forbes.ro pentru detalii privind achiziționarea biletelor.

Oportunități de promovare la sales@forbes.ro.

Comentariile nu sunt permise pentru acest articol

Comentarii

Nu există comentarii