Cautare

, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

EVENIMENTE |
|

Forbes CEE Forum 2016

Are loc la Athenee Palace Hilton pe 21/09/2016
Web_Forbes_CEE_Forum_2016_14.09

Forbes CEE Forum 2016: Marii actori ai business-ului se întâlnesc la cea de-a treia ediție a

Forumului regional Forbes!

 

Forbes CEE Forum este un eveniment regional, unic în România, care reunește redactorii șefi Forbes din țările CEE, precum și autorități și oameni de business de top din România și din CEE.
Anul acesta, la Forbes CEE Forum, temele principale sunt creșterea, inovația și investițiile.
Ne concentrăm pe temele macroeconomice, dar și pe sectoare de business precum: banking, piața de capital, energieagricultură, consumer markets, antreprenoriat, healthcaretehnologie și educație.
Forbes CEE dezbate temele cele mai importante pentru regiune și este o platformă care permite celor prezenți să identifice modele de business care să aducă creștere pe termen lung, sectoare unde trebuie să se îndrepte investițiile, dar și unde să fie canalizate fondurile pentru inovație și cercetare.
Reglementatorii trebuie să ia măsuri care să favorizeze stabilitatea fiscală și cea a cursului de schimb, creșterea economică, crearea de noi locuri de muncă, un sistem de educație adaptat cerințelor în schimbare, sisteme de sănătate care să permită populației acces la inovațiile din medicină și creștere echitabilă pentru societate.

 

Forbes Emerging Europe Conferences reunește lideri regionali, reglementatori și oameni de afaceri de top care vor dezbate cele mai importante subiecte, în contextul economic, politic și social al zilelor noastre.

 

AGENDĂ

Forbes CEE Forum
20-21 septembrie 2016, ora 09:00, Athenee Palace Hilton, Salon Le Diplomate

 

ZIUA 1

08:00-09:00 – Înregistrarea participanților
____________________________________________
09:00-10:15 – Deschidere Sesiune Speciala

____________________________________________
10:30-11:45 – Panel 1
PERSPECTIVA DE ANSAMBLU: Leadership în vremuri tulburi
Tot mai multe țări se confruntă cu schimbări politice și crize constituționale, ascensiunea extremei drepte și colapsuri ale stabilității tradiționale. Uniunea Europeană este într-o stare de criză permanentă în ultimii ani, iar moștenirea crizei financiare încă persistă în zona euro, care se luptă pentru a supraviețui.
Creșterea și competitivitatea europeană se află sub presiune. Atacurile teroriste din Europa și criza refugiaților au alimentat curentele de opinie tot mai extreme privind imigrația, iar terorismul a dus la nevoia unei strategii de securitate nouă, mai agresivă, dar și la reluarea disputelor dintre adepții liberei circulații a forței de muncă și cei ai limitării imigrației.
Brexit, Turcia, intensificarea conflictului din Orientul Mijlociu, presiunile geopolitice, rolul tot mai important al Rusiei, încetinirea creșterii economice a Chinei, scăderea comerțului mondial, prețurile materiilor prime… și lista problemelor care tulbură economia mondială devine tot mai lungă pe săptămână ce trece.
Vom încerca să identificăm care va fi impactul pe care fiecare dintre aceste piese de puzzle le poate avea asupra regiunii CEE.
____________________________________________
11:45-12:00 – Pauză Cafea
____________________________________________
12:00-13:15 – Panel 2
ECONOMIA ESTE CHEIA: Adaptarea la o nouă paradigmă
Dincolo de politică și frământările sociale, țările CEE ar trebui să facă eforturile necesare pentru a deveni mai atractive pentru investitorii aflați în căutarea regiunilor cu cel mai mare potențial de dezvoltare pe termen lung.
Care sunt factorii determinanți ai noului model de competitivitate?
Guvernanța și statul de drept, sistemele de reglementare care să încurajeze concurența și investițiile, infrastructura adecvată, și o forță de muncă educată sunt cele mai importante ingrediente în atragerea investițiilor și asigurarea unei creșteri sustenabile.
Cu tot mai multe țări aflate în pragul unor crize sociale sau runde electorale importante, mai poate actul de guvernare acționa ca un catalizator al creșterii economice?
Ce măsuri sunt necesare pentru a rezolva problemele regiunii și a determina noi modele care să asigure creșterea valorii adăugate, progresul social pe termen lung și tot mai necesarul avantaj competitiv?
Ce lecții au învățat țările din Europa Centrală și de Est în anii de revenire economică bazată pe export și cum pot construi noi modele de creștere chiar și în condițiile perspectivele tot mai neclare din zona euro?
Pot municipalitățile să acționeze ca un catalizator pentru inovare?
Cum pot companiile și organizațiile să își alinieze strategiile și să colaboreze cu guvernele pentru a profita de noul cadru de reglementare?
Cum pot fi stimulate investițiile publice și private?
Cum poate fi consolidat rolul capitalului privat, având în vedere rolul acestuia în asumarea de riscuri și abordarea pe termen lung?
Cum trebuie administrată dihotomia capital străin vs capital local?
Cum poate fi (re)atras în țară capitalul și forța de muncă din străinătate?
Lecțiile multinaționalelor. Care sunt lecțiile companiilor multinaționale, care au făcut investiții importante în ciuda incertitudinii politice, economice și infrastructuri deficitare?
Cum poate fi stimulat numărul de startup-uri și calitatea acestora, astfel încât să poată apărea în CEE hub-uri care să poată reprezenta alternative viabile la Londra, Berlin sau Tel Aviv?
____________________________________________
13:15-13:30 – Pauză Cafea
____________________________________________
13:30-14:45 – Panel 3
LUPTA PENTRU CAPITAL: Surse alternative de finanțare
O privire de ansamblu asupra surselor de finanțare disponibile companiilor și organizațiilor în climatul financiar actual.
Fondurile structurale – oportunități (ratate)
Programele naționale pentru dezvoltarea de IMM-uri
Care sunt perspectivele sectorului bancar din regiunea CEE? Noul model bancar.
Atractivitatea regiunii CEE pentru bănci vs riscurile
Rolul băncilor în finanțarea economiei reale (corporații, IMM-uri, infrastructură)
Rolul în schimbare al managerilor de fonduri și administratorilor de active în finanțarea economiei reale: oportunitățile și provocările cu care se confruntă aceștia în contextul anticipatelor schimbări demografice.
Care va fi impactul contextului (Brexit, ratele negative ale dobânzilor, rundele electorale etc.) asupra profiturilor pe care le vor genera portofoliile de investiții în 2016?
Care va fi impactul fuziunii principalelor burse europene?
Care este rolul investițiilor alternative în regiune?
Surse noi vs surse tradiționale de finanțate. Strategii pentru atragerea de capital
Cum va evolua piața fuziunilor și achizițiilor? Ce spun antreprenorii?

 

 

ZIUA 2
08:00-09:00 – Înregistrarea participanților
____________________________________________
09:00-10:15 – Panel 4
Highlights: Ziua 1
FOCUS: ENERGIE

Piețele energetice globale sunt acum la un punct de inflexiune. Prețului petrolului a scăzut cu peste 70% din 2014 încoace, fiind amânate sau anulate proiecte noi în valoare de sute de miliarde.
La acestea se adaugă presiunile geopolitice și cele pe care le exercită sursele alternative de energie și perspectiva vehiculelor electrice, care completează lista provocărilor pentru segmentele tradiționale din industria de petrol și gaze naturale, inclusiv transportul.
Sectoarele energetice au nevoie de strategiile naționale clare, dar și de cooperare regională
Cum își redefinesc strategia pe termen lung companiile de petrol și gaze naturale? Poate industria, în forma sa actuală, să supraviețuiască presiunilor? Care ar putea fi sursele de creștere?
Cum arată viitorul model de afaceri al companiilor de utilități în epoca descentralizării? Se vor transforma structurile monolitice pentru a deveni un Amazon sau Uber al industriei energetice?
Cadrul UE se schimbă, ce este în spatele acestor schimbări?
Ce se află în spatele conceptului de “Independență energetică” și cum va arăta viitorul producției de energie electrică internă vs importul de energie vs sursele regenerabile de energie?
Dezvoltarea serviciilor naționale de utilități
____________________________________________
10:15-10:30 – Pauză Cafea
____________________________________________
10:30-11:45 – Panel 5
FOCUS: AGRICULTURA
Ultimii ani au consemnat evoluții neașteptate pentru sectorul agricol, dar următorii ani aduc oportunități și provocări nemaiîntâlnite. O mulțime de întrebări nu și-au găsit (încă) răspunsul.
Ce așteptări sunt de la programele naționale de dezvoltare rurală? Cum pot fi atrase cu succes noile fonduri UE?
Care sunt cele mai eficiente programe de creditare și soluții de finanțare pentru agricultori?
Dincolo de agricultură: cum vor fi influențate zootehnia și industria alimentară?
Care este rețeta succesului într-un sector tot mai încărcat de fuziuni și achiziții?
Ce efecte are evoluția tehnologică asupra sectorului agricol? Tehnologii complexe și a producției de culturi competitive
Cum vor merge prețurile cerealelor și care vor fi efectele asupra sectorului agrobusiness?
Cum este influențată agricultura de contextul internațional, precum embargoul impus Rusiei și care sunt alternativele?
____________________________________________
11:45-12:00 – Pauză Cafea
____________________________________________
12:00-13:15 – Panel 6
FOCUS INOVATIE: Agilitate în epoca ambiguității
Companiile cele mai disruptive și inovatoare tind să fie proaspăt înființate. Ce se întâmplă însă cu companiile tradiționale, mai vechi și mai mari? Vor fi în măsură să imite comportamentul inovator al celor mici și se reinventează prin dezvoltarea unor hub-uri in-house pentru inovare? Poate fi replicat cu succes modelul de afaceri al companiilor inovatoare într-o mare corporație? Să nu uităm că marile corporații au supraviețuit cu succes multor recesiuni economice și a perioadelor de schimbări dramatice de paradigme.
Lumea digitală: Tehnologii inovatoare, jucători noi și noi modele de afaceri
Modul în care noile tehnologii digitale sunt folosite pentru a îmbunătăți operațiunile, profitabilitatea și pentru a ajuta la restructurarea activității.
Cum modelează aceste tehnologii viitorul industriei?
Care este impactul inovației în privința managementului relațiilor cu clienții, dezvoltării de noi produse, dar și schimbării regulilor de funcționare ale pieței?
Care este rolul vitezei în afaceri și cum se naște o cultură a inovației?
Care este legătura dintre inovație și războiul pentru atragerea talentelor?
____________________________________________
13:15-13:30 – Pauză Cafea
____________________________________________
13:30-14:45 – Panel 7
FOCUS: LEADERSHIP SI ANTREPRENORIAT
Inovația tehnologică, schimbările demografice și globalizarea schimbă fundamental peisajul pieței muncii din Europa. Sunt actualele modele de design organizațional și de management relevante pentru evoluția piața forței de muncă, pentru generația Millennials, precum și pentru noile competențe necesare pentru a asigura un nivel adecvat al productivității ?
Cum poate fi stimulat antreprenoriatul, intraprenoriatul și mediul propice dezvoltării start-up-urilor care să asigure locuri de muncă, în special pentru tineri și să genereze creșterea economică și stabilitate pe viitor?
33% dintre companiile din S&P500 și 40% dintre companiile de top din Europa sunt în continuare afaceri de familie și au, de multe ori, sistemele adecvate de management, construite pe parcursul mai multor generații. Pe piețele emergente, afacerile de familie se află în fața unor creșteri rapide ale afacerilor, însă apar provocări importante, având în vedere lipsa abilităților și capacităților pentru a face față cu succes acestor creșteri.

Speakeri:
Oficiali guvernamentali și manageri de top din cadrul companiilor care activează în domeniile: energie, agricultură, real estate, dezvoltatori, healthcare, IT&C, educație, retail etc;
Consultanți, avocați, auditori, investitori și analiști economici;
Reprezentanți ai ambasadelor și camerelor de comerț din România;
Reprezentanți ai asociațiilor profesionale, manageri de top din zona bancară, piața de capital, fonduri de investiții și venture capital, pensii private, asigurări, leasing;

 

Key Note Speakers

14

 

 

21

2.51

21 (1)

 

 

 

Speakers

 

3

41

1

62

7

918

 

 

10

121

 

14

13

 

 

 

 

Puteti vizualiza galeria foto completa a evenimentului aici.

 

 

Parteneri Platinum:

Logo bmwLogo musat

 

Parteneri:

logo bricosie-logo-layer-claim-petrol-rgblogo mcWT_LOGO_POS_CMYK

Logo lufthMOL_MOMG_logo_OK-01

Logo istyleLogo mglogo imob

base logo BRD

tinmar-id-logo2-rgh34-CC

Partener Academic:

logo asebus

Partener suport:

Sigla - cu transparenta - BG alb

Parteneri Media:

parteneri-media-CEE-e147092042248951

     _____________________________________

     Oportunități de promovare: sales@forbes.ro 

 

     Detalii și înscrieri: evenimente@forbes.ro

     _____________________________________

Comentariile nu sunt permise pentru acest articol

Comentarii

Nu există comentarii