Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

NAIRomaniaVoice |
|

Evaluarea, instrumentul de bază al investitorilor inteligenţi

NAI Romania este unul dintre leaderii de piaţă pentru servicii de evaluări, fiind reprezentantul exclusiv al NAI Global în România şi Republica Moldova.
BV NAI - Andrei Botis

Andrei Ioan Botiș – CEO NAI Romania & Moldova, Preşedintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi

Care sunt principalele obiective ale strategiei de business şi principalele realizări ale companiei dumneavoastră în acest an?

Compania noastră ajută instituţiile, companiile şi oamenii să-şi evalueze corect şi rapid toate proprietăţile imobiliare, ceea ce duce la o îmbunătăţire considerabilă a calităţii vieţii. După o evaluare, totul devine echitabil şi clar. Prin urmare, dincolo de obiectivul de ne creşte cota de piaţă, urmărim în permanenţă gradul de satisfacţie al clienţilor noştri.

O realizare principală este extinderea portofoliului de servicii, ajutând investitorii să identifice cele mai bune oportunităţi de investiţii în imobiliare şi afaceri profitabile. O altă realizare este legată de inovaţie, fiind singura companie din România care oferă servicii de evaluare a activităţii din trecut a Primăriilor.

Evaluăm riguros, vindem şi facem recomandări privind proprietăţile imobiliare, deciziile noastre fiind bazate întotdeauna pe date reale, informaţii cheie şi studii solide de piaţă.

Care au fost cei mai importanți trei factori care au marcat evoluția industriei/industriilor în care activați?

  1. Dinamica pieţei imobiliare
  2. Cadrul legislativ
  3. Schimbarea de comportament a oamenilor

Ce vă motivează să vă treziți în fiecare dimineață să faceți business în România?

Împlinirea. Pe care o ai sau nu în business. N-o poţi mima. Ştiind că pot contribui în mod real la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, mărturisesc că nu am nevoie de motive suplimentare.

Cum comentați contextul actual social, economic și politic din România și din Europa Centrală și de Est?

În plină pandemie, China creşte, SUA îşi schimbă preşedintele, implicit şi strategia de politică externă, România nu-şi permite să amâne alegerile, Europa pare a fi tot mai dezbinată. Valurile de proteste ce pot apărea pe acest fundal nu vor fi întâmplătoare, acestea reflectând starea de nemulţumire a oamenilor rămaşi fără job-uri, fără afaceri, fără cei dragi. E nevoie de schimbări legislative majore la nivel european care să protejeze oamenii în timpul pandemiei, să sprijine afacerile.

Şi da, e nevoie urgentă de vaccinul împotriva Covid-19 pentru a stopa pierderile de vieţi omeneşti nevinovate şi relansarea economiei.

Ce i-ați recomanda unui tânăr care se pregătește să intre în profesie?

Să-şi propună să devină un expert în domeniu, dar mai ales unul independent. Dacă nu antreprenor, cel puţin un freelancer. Acest lucru îl va motiva mai mult decât orice recompensă financiară ca salariat.

De la cine ați învățat cel mai mult pe parcursul carierei?

De la părinţii mei.

Care sunt valorile companiei dumneavoastră?

Responsabilitate. Ne asumăm deciziile şi suntem conştienţi de consecinţele acţiunilor noastre.

Protejarea mediului înconjurător. Susţinem construcţia Clădirilor Verzi, un concept nou pe piaţa din România, dar cu mare impact mediatic şi social în țările dezvoltate.

Integritatea. Cerem atât de la noi, cât şi de la partenerii noştri, respectarea celor mai înalte standarde etice, iar serviciile trebuie să fie de cea mai înaltă calitate şi livrate în timpul promis.

Cum vă recrutaţi angajaţii în condiţiile crizei de personal calificat, cum îi pregătiţi şi cum le creşteţi performanţele? Cum vă asiguraţi de implicarea angajaților? Cum îi motivaţi?

Nu poţi dezvolta un business la acest nivel fără profesionişti în domeniu. Nu ne permitem să lucrăm cu diletanţi, clienţii ar avea de suferit. Ca antreprenor le spun angajaţilor ce au de făcut, dar niciodată cum să facă. Atât timp cât îşi ating obiectivele propuse, angajaţii noştri au libertatea de a-şi alege strategiile. Mă interesează rezultatele, nu metodele.

Cum dezvoltaţi talentele din cadrul companiei dumneavoastră?

Talentul n-a fost niciodată suficient. E nevoie de disciplină şi consecvenţă.

Nu încurajăm talentele care livrează sporadic rezultate. Avem nevoie de o livrare constantă de rezultate, indiferent de împrejurări. Prin urmare, câteodată, un om mai puţin talentat, dar disciplinat, consecvent şi mereu pus pe învăţat poate livra rezultate remarcabile în mod constant, previzibil.

Cum menţineţi echilibrul între viaţa personală şi cea profesională?

Nu există echilibru, ci doar urcuşuri şi coborâşuri. Călătoria e de-a dreptul minunată.

Care sunt pasiunile dumneavoastră?

În contextul actual, nu-mi pot permite distrageri de la concentrarea pe business.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii