FacebookTwitterLinkedIn

Sistemul funcţionează pe bază de cartelă de acces pre-platită, iar pentru instalare este nevoie de un decodor şi o antenă compatabile, disponibile la distribuitorii Freesat sau la magazinele de specialitate. Acest lucru oferă libertate de acces şi vizionarea programelor din orice loc. Cartela și kit-ul de recepţie se plătesc o singură dată, la achiziţionare. Serviciul este asigurat prin intermediul satelitului Eutelsat 16A, ce asigură condiţii de recepţie oriunde în România.

Preţul serviciului este de 99 lei pe an (cu TVA inclus). „Am dorit să oferim românilor accesul la televiziune la un preţ avantajos, pe care să şi-l permită un om cu un salariu mai mic. În plus, credem că cea mai buna ofertă pentru aceşti clienţi este oferta fără perioadă contractuală şi facturi lunare.  Cu 99 de lei, ai asigurate posturile tale preferate pentru un an întreg, fără griji și fără abonament”, a declarat Şerban Beleneş, General Manager Freesat.

Clienții Freesat au la dispoziție cele mai vizionate televiziuni românești şi pot avea acces până la 500 de posturi internaţionale.

Freesat este un brand deținut în unele țări europene, între care și Republica Cehă, de către UPC. În România, UPC nu poate folosi acest brand pentru că acesta a fost „securizat” de către Şerban Beleneş, notează site-ul Media Expres.

România este o piață importantă pentru Eutelsat, companie de sateliți care este partenerul tradițional al Televiziunii Române. Între radiodifuzorii parteneri din România ai Eutelsat se mai numără Antena Group și, o dată cu lansarea Freesat, și grupul Pro TV (care va intra pe un feed separat pentru recepția prin Eutelsat pe Freesat), conform Media Expres.