Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Eutelsat a anunțat semnarea de contracte pe termen lung cu trei televiziuni din România

W2A_satellite_DR_Eutelsat.jpg
Compania Eutelsat Communications a anunțat pe 27 ianuarie că trei televiziuni din România, Kanal D, B1 TV și Trinitas TV, au ales recent serviciile sale de satelit prin contractarea pe termen lung de capacitate de emisie, pe poziția orbitală de 16 grade Est, prin intermediul satelitului omonim cu denumirea 16A, informează Media Expres.

Cele trei televiziuni pot beneficia astfel de acces imediat și privilegiat la sute de rețele regionale de cablu și pe toate platformele de satelit Direct-to-Home care operează pe piața din România, se mai arată în comunicat.

Poziția satelitului pe piața media dinamică din România a atras deja peste 30 de televiziuni din România, care ating împreună 80% din căminele cu televizor (sursa: GFK, decembrie 2013, audiența cumulată a televiziunilor românești).

În comunicatul Eutelsat se mai arată că televiziunea Kanal D s-a lansat în România în anul 2007 aparținând grupului turc Doğan Media Group și este în prezent a treia televiziune ca audiență. Orientată pe entertainment, programul său include seriale TV turcești, show-uri de televiziune cu vedete, show-uri de tip joc, programe de tip magazin și filem.

Directorul executiv al Kanal D, Lucian Romașcanu, a declarat: „Reputația Eutelsat’s 16° est și oferta sa video pentru România au motivat Kanal D să aleagă Eutelsat 16A. În mod special am apreciat faza de tranziție fără asperități de la furnizorul anterior (Thor6, n.red.) și performanța tehnică superioară oferită de acest satelit.”

Comunicatul Eutelsat mai notează faptul că B1 TV este o televiziune de știri timp de 24 de ore cu sediul la București. Felix Pintilie, directorul comercial al televiziunii, a declarat: „În calitatea sa de stație de știri de top în România, B1 caută să dezvolte parteneriate puternice cu furnizori lider. Am decis să inițiem această colaborare cu Eutelsat pe 16° Est cu scopul de a atinge cea mai bună acoperire pentru telespectatorii din România, dar și internațional.”

Trinitas TV este o televiziune destinată în principal comunității ortodoxe, se mai arată în comunicatul Eutelsat. Nicolae Dima, directorul general al televiziunii, a declarat: „Profesionalismul și flexibilitatea Eutelsat, combinate cu comunitatea semnificativă de televiziuni din România care emit deja prin acest satelit Eutelsat 16A, ne-au convins că am făcut alegerea potrivită. Am găsit de asemenea în Eutelsat un partener care a sprijinit și a înțeles nevoile noastre de a realiza extinderea emisiei televiziunii pe care o deținem.”

Ca urmare a trecerii pe Eutelsat, cele trei televiziuni au fost incluse automat și pe platforma DTH Freesat, lansată în luna mai 2013, care le permite telespectatorilor din România care dețin un receptor de satelit să aibă acces gratuit (fără taxă lunară, n. red.) la televiziunile românești cele mai populare.

Înființată în anul 1977, Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL, ISIN code: FR0010221234) este unul dintre liderii și cei mai experimentați operatori de satelit din lume.

Compania deține 34 de sateliți și are clienți televiziuni și asociații de televiziuni, operatori pay-TV, de video, date și furnizori de internet, companii și agenții guvernamentale.

Sateliții Eutelsat acoperă geografic Europa, Orientul Mijlociu, Africa, regiunea Asia-Pacific și cele două Americi. Cu sediul la Paris, cu birouri și stații de tip teleport pe tot globul, Eutelsat are 1.000 de angajați din 32 de țări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii