Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Eurostat: Sectorul construcții a crescut în România cu 12,2% în aprilie comparativ cu aceeași lună a anului trecut

Construcțiile în România au înregistrat o creştere cu 12,2% în aprilie 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, potrivit datelor publicate miercuri de raportul Eurostat.
 aboneaza-te
constructii

În Uniunea Europeană, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 24%, în timp ce în țările din Zona Euro declinul a fost de 28,4% în aprilie.

Eurostat arată că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut în luna aprilie a acestui an, comparativ cu luna aprilie a anului trecut, sunt România (12,2%), Germania (0,9%) şi Finlanda (0,8%).

Sectorul construcțiilor a reprezentat 4% din PIB-ul României și a contribuit cu 0,8 la sută la creșterea economică din primul trimestru al acestui an, care a fost de 2,4%.

Comparativ cu situația din luna anterioară, martie 2020, construcţiile au scăzut în aprilie şi în România, dar este vorba despre o scădere de doar 0,9%, una dintre cele mai mici înregistrate în rândul statelor membre.

Lucrările de construcţii au scăzut de la o lună la alta cu 14,6% în Zona Euro şi cu 11,7% în Uniunea Europeană. Cele mai importante diminuări au fost în Franţa (-32,6%), Spania (-26,3%) şi Slovacia (-10%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii