Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Eurostat: 35,7% dintre români nu își permit să iasă în oraș o dată pe lună

  Aproximativ o treime din populația României (35,7%) a declarat că nu își poate permite o masă în oraș împreună cu familia sau prietenii o dată pe lună. În situații asemănătoare se regăsesc și 30% din populația Bulgariei și 36,5% din populația Ungariei, potrivit Eurostat.     
shutterstock_526379914

De asemenea, valori ridicate au fost înregistrate și în țări precum: Grecia (20,7%), Malta (19,2%), Irlanda (18,4%) și Lituania (17,4%). Cele mai afectate persoane în România din perspectiva grupei de vârstă sunt bătrânii: 43% dintre cei care nu își permit o masă în oraș o dată pe lună au peste 65 de ani. În schimb, în Ungaria ponderea persoanelor afectate este mai mare în rândul tinerilor (40%), în timp ce 2,7% din populația de peste 65 ani ani se confruntă cu aceleași probleme.

La polul opus, în Suedia, ponderea celor care nu își pot permite o masă în oraș o dată pe lună împreună cu familia este este sub 1% pentru toate grupele de vârstă, în timp ce în Finlanda, Danemarca, Olanda, Republica Cehă și Luxemburg mai puțin de 5% din populație este afectată de acest fenomen.

 

 

 


 

 

 


	                							
												
						
					

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii