FacebookTwitterLinkedIn

Prin acest parteneriat, Eurosport a obținut drepturile de difuzare a Laver Cup în peste 50 de țări din Europa (cu excepția Franței și a Olandei), printre care și Elveția, țara gazdă a evenimentului din acest an, care se va desfășura la Palexpo, Geneva, în perioada 20-22 septembrie, notează Media Expres.

„Ediția de anul acesta a Laver Cup este una cu adevărat specială și suntem încântați că Eurosport se alătură familiei noastre de posturi TV care transmit live acest eveniment. Cu un stadion care va fi plin de-a lungul celor trei zile ale turneului, fanii din toată Europa se vor bucura de acoperirea extinsă a Eurosport pe TV și platforma Eurosport Player”, a declarat Tony Godsick, președinte și CEO TEAM8.

TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MICI AUDIENȚE LA NIVEL URBAN – AUGUST 2019

„Suntem încântați să transmitem unul dintre cele mai prestigioase turnee de tenis, Laver Cup, în Europa. Acoperirea turneelor de Mare Șlem în toată Europa ne-a ajutat să ne consolidăm poziția de Gazdă a Tenisului în fața a milioane de fani și ne bucurăm că putem adăuga Laver Cup în portofoliul transmisiunilor noastre. Încă o dată, cele mai mari nume din tenis vor concura pe Eurosport, în cadrul unui eveniment ce promite să fie unul memorabil”, a adăugat Laurent Prud’homme, Senior Vice President, Rights Acquisitions, Eurosport.

Echipa Europei, care a triumfat la Praga în 2017 și la Chicago în 2018, este reprezentată de Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas și Fabio Fognini. Echipa Lumii va fi condusă de John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios, Taylor Fritz, Denis Shapovalov și Jack Sock.

Cupa Laver este un turneu de trei zile care aduce față în față o echipă formată din cei mai buni șase jucători de tenis din Europa împotriva a șase omologi din restul lumii.

Björn Borg este căpitan al Echipei Europei, iar John McEnroe este căpitanul Echipei Lumii;

Thomas Enqvist și Patrick McEnroe sunt vice-căpitanii Echipei Europei, respectiv Echipei Lumii;

Rafael Nadal, Roger Federer (foto), Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas și Fabio Fognini vor juca pentru Echipa Europei;

John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios, Taylor Fritz, Denis Shapovalov and Jack Sock vor juca pentru Echipa Lumii;

Turneul poartă numele legendarului tenismen australian Rod Laver, câștigător al două trofee de Grand Slam în același an și unul dintre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile. Formatul unic al turneului prezintă superstarurile tenisului care concurează în aceeași echipă, jucând meciuri de single și dublu, încurajându-se reciproc de pe marginea terenului.

Prima ediție a Laver Cup s-a desfășurat pe arena O2  din Praga, Cehia, în septembrie 2017, Echipa Europei triumfând în fața echipei Lumii (15-9).

În septembrie 2018, peste 90.000 de fani au participat la Laver Cup la United Center din Chicago, unde Echipa Europei a câștigat turneul pentru a doua oară (13-8).

Locul se schimbă de la an la an, turneul desfășurându-se în marile orașe din Europa și restul lumii.

Laver Cup este o inițiativă a TEAM8, Tennis Australia, USTA și Jorge Paulo Lemann și face parte din calendarul turneului ATP.

Cupa Laver este susținută de Rolex și de sponsorii globali Credit Suisse și Mercedes-Benz.