Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Eurosport a făcut rating în România cu fotbalul feminin

447x193_sua_germania_001.jpg
În sezonul fotbalistic din a doua parte a anului 2012, canalul pan-european Eurosport a difuzat 81 de meciuri de fotbal, în timp ce „fratele său mai mic”, Eurosport 2, a transmis 183. În România, nicio partidă nu a depășit audiența medie de 50.000 de telespectatori pe minut, la nivel urban.

Cel mai urmărit meci de fotbal în România, difuzat de canalul Eurosport, în perioada 15 august – 6 decembrie 2012, a fost SUA – Germania. Dar în acest meci nu au evoluat vedetele celor două țări, ci jucătoarele selecționate în formațiile care și-au disputat finala feminină din cadrul Cupei Mondiale 2012 la fotbal, sub 20 de ani. Partida disputată la Tokyo a fost câștigată de echipa Statelor Unite ale Americi (cu 1-0) și a fost urmărită în România de o medie de 46.000 de telespectatori pe minut (0,4% rating urban).

De altfel, fotbalul feminin a fost la „putere” în sondajele de audiență de la Eurosport. Primele șase locuri în topul audienței au fost ocupate de partide de fotbal feminin. De abia pe locul șapte s-a plasat fotbalul masculin, meciul Tottenham – Barcelona, din cadrul competiției ce a reunit cele mai puternice academii de fotbal din Europa (septembrie 2012). Confruntarea a fost urmărită de 24.000 de telespectatori din orașe.

La Eurosport 2, cel mai urmărit meci a fost Hoffenheim – Greuther Fürth, din prima ligă a Germaniei, cu o audiență medie de 26.000 de telespectatori pe minut (0,2% rating). (În prezent, SpVgg Greuther Fürth ocupă ultimul loc în Bundesliga.) Pe locul secund s-a plasat derbyul Bayern Munchen – Borussia Dortmund, cu un rating de 0,2% în urban – o medie de 25.000 de telespectatori pe minut. Eurosport 2 deține drepturile TV pentru partidele din campionatul Germaniei, așa încât Bundesliga au fost cea mai urmărită competiție a acestei televiziuni în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii