Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Internet |
|

Europol, un website care ajută la depistarea celor mai căutați infractori în Europa. Doi români sunt pe listă

Autoritățile de aplicare a legii din Europa și Europol au lansat website-ul www.eumostwanted.eu, care ajută la depistarea celor mai căutați infractori ai Europei, anunță Inspectoratul General al Poliției Române, informează Agerpres.
Most wanted

Printre cei mai căutați infractori sunt și doi români: Gregorian Bivolaru, pe numele căruia există un mandat de executare de șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, și Robert Gîrleanu, cu cetățenie română și moldovenească, urmărit pentru omor și având de executat închisoare pe viață.

Web site-ul are o aplicație care permite tuturor cetățenilor să ofere informații utile și este lansat de European Network of Fugitive Active Search Terms (ENFAST), o rețea de polițiști din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea și prinderea urmăriților internațional, cu sprijinul Europol.

„Urmărind creșterea siguranței în spațiul comunitar, aceasta este prima inițiativă la nivel paneuropean de a întocmi o listă de most wanted, pe o platformă comună. (…) Disponibil în 17 limbi europene, conținutul site-ului va fi gestionat de echipele ENFAST din fiecare stat membru, iar administratorii vor insera informațiile referitoare la cei mai importanți infractori urmăriți internațional la solicitarea țării respective, primind în mod direct orice pistă referitoare la depistarea acestora”, precizează AGPR, mai informează Agerpres.

Fiecare țară va publica un număr restrând de persoane urmărite, care va fi în permanență ajustat, în funcție de priorități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii