Cautare
, Contributor

Travel |
|

Europenii aleg să îşi petreacă vacanţa în locurile pe care le cunosc deja

În 2014, numărul turiştilor europeni care vor opta pentru vacanţe locale va creşte cu 114% – mai mult decât dublu faţă de numărul celor care alegeau să îşi petreaca vacanţa în propria ţară în 2013, potrivit unei analize MasterCard.
Turism.jpg

Numărul de 1,14 miliarde de călători,care se estimează ca vor rămâne în ţară, arată faptul că europenii aleg să meargă în locuri cunoscute când vine vorba de petrecerea timpului liber, mai arată MasterCard.

Franţa conduce în topul naţiunilor în care călătorii preferă să se odihnească şi să se relaxeze în propria ţară decât în afara ei, urmată de Spania, Germania, Marea Britanie şi Ucraina.

Analiza MasterCard asupra obiceiurilor de călătorie a arătat cât de mult adoptam vacanţele pe plan local: un alt studiu, desfasurat de Comisia Europeana, a arătat că în 2013 peste doi din cinci europeni şi-au petrecut partea cea mai mare parte a vacanţei în ţară, iar mai puţin de o cincime s-au aventurat în afara spaţiului Uniunii Europene.

Acelaşi raport a arătat că europenii caută locuri familiare, chiar de la început: peste jumatate (56%) dintre ei spun că recomandarile de la prieteni, colegi şi rude sunt cele mai imporante când îşi plănuiesc vacanţele. Chiar şi atunci când ajungem la destinaţia de vacanţă, căutam siguranţa şi confort în activităţile noastre: aproape jumătate (46%) dintre europeni au ales o vacanţă la mare, în faţa unei vacanţe mai aventuroase, în 2013

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii