Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Europcar a respins oferta de preluare de 2,2 miliarde de euro de la Volkswagen

Consorţiul condus de producătorul auto german a oferit luna aceasta aproximativ 0,44 euro pe acţiune pentru Europcar. Compania franceză, controlată de fondurile speculative Anchorage Capital Group şi Marathon Asset Management, a respins oferta, apreciind că este prea scăzută.
europcar

Oferta de 0,44 euro per titlu ar reprezenta o primă de aproximativ 12% faţă de preţul acţiunilor Europcar de la închiderea şedinţei bursiere de marţi. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 9% la Bursa de la Paris, evaluând compania la aproximativ 1,90 miliarde de euro, susţin sursele pentru Bloomberg.

Un reprezentant al VW nu a dorit să comenteze informaţia, în timp ce Europcar a informat, într-un comunicat, că a respins oferta, dar ar putea avea loc noi negocieri.

Discuţiile vin într-un moment în care Europcar se confruntă cu dificultăţi din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a afectat călătoriile pe plan global şi a redus cererea pentru închirierea de maşini.

Volkswagen a vândut în 2006 grupul francez Europcar către firma de investiţii Eurazeo SE, cu suma de 3,32 miliarde de euro.

Europcar Mobility Group este o companie franceză de închirieri auto fondată în 1949 la Paris, operând în prezent în 140 de țări care acoperă Europa, America de Nord, Asia de Vest și Africa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii