Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Europa: Producția de vin din acest an va fi una deosebit de scăzută

După ce în acest an, grindina, seceta și unele boli au afectat culturile de viță de vie, analiștii susțin că 2021 va fi un an în care se va înregistra o producție de vin extrem de scăzută, însă de o calitate superioară.
vinuri

Conform estimărilor organizațiilor Copa & Cogeca, care reprezintă vocea unită a agricultorilor și a cooperativelor agricole din Uniunea Europeană, producția de vin combinată a Franței, Italiei și Spaniei, practic, primii trei mari producători europeni, ar urma să scadă cu 18% în 2021 comparativ cu anul trecut, până la 117,3 milioane de hectolitri, transmite Bloomberg.

Cea mai afectată ar urma să fie producția de vin a Franței, în cazul căreia se prognozează o scădere cu aproximativ o treime (minus 29%), după ce înghețul din primăvară și umiditatea din timpul verii au decimat culturile de viță de vie. Producția de vin a Italiei ar urma să scadă cu 9% iar cea a Spaniei cu 15,1%.

„Cu excepția variabilității și a incertitudinii condițiilor climatice, calitatea strugurilor este semnificativ mai bună și constituie un semnal de bun augur pentru calitatea vinurilor”, a informat Copa & Cogeca într-un comunicat de presă.

Portugalia rămâne singura țară din Europa care ar putea înregistra o mică creștere (1%) a producției de vin în acest an în timp ce producția Germaniei nu va suferi modificări.

Și alte culturi agricole au avut de suferit de pe urma vremii nefavorabile în acest an, inclusiv frigul care a afectat culturile de trestie de zahăr din Brazilia și seceta care a afectat culturile de grâu din America de Nord.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii