Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Imobiliare |
|

Europa mai are nevoie de încă 8,6 mil. mp de spații de depozitare pentru a acoperi cererea din zona de e-commerce

În ceea ce privește necesarul pentru întreaga Europă, raportat la o rată de returnare de 20% a bunurilor achiziționate online, în perioada următoare vor fi necesari 1,7 mil. mp numai pentru a găzdui și a procesa returnările companiilor de curierat.
Emilian Podaru Crosspoint Real Estate

Informațiile analizate de compania internațională de consultanță imobiliară arată că, pe baza unui raport al Effigy Consulting, în cursul anului 2019, în Europa au fost livrate un total de 12,3 miliarde de colete.

Datele OFCOM (autoritatea de concurență și reglementare pentru industria de radiodifuziune, telecomunicații și poștă din Marea Britanie) arată numai aici o creștere cu 9,1% în 2019, a livrărilor de colete. Aceste creșteri determină o nevoie seminificativă de noi dezvoltări de spații de depozitare în următorii cinci ani, în întreaga Europă.

România acoperă, în prezent, un total de 5 milioane de mp de spatii industriale si de logistică, iar în 2021 sunt așteptați să se livreze aproximativ 400.000 de mp.

“Cu o creștere de 20% anul trecut, până la 1 miliard de euro, piața românească de livrare a coletelor se apropie ușor de piețele occidentale. În plus, veniturile și cheltuielile consumatorilor vor genera o creștere constantă în următorii câțiva ani. Deocamdată, această nișă este dominată de jucători locali, deși există pe piața noastră și branduri internaționale, însă cu toții își dezvoltă rețelele continuu – ceea ce generează creșteri în cererea pentru spațiile de depozitare, mai ales în orașele secundare”, spune despre piața din România Emilian Podaru Head of Industrial & Logistics, Crosspoint Real Estate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii