Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Europa FM a pierdut licența pentru frecvența din Alba Iulia

europa_fm.png
Europa FM a pierdul frecvența din Alba Iulia după ce autoritatea de reglementare în audiovizual CNA a respins, joi, 22 august, cererea Europe Developpement Internaţional-R SA de prelungire a licenţei din cauza nerespectării declarării acționariatului până la nivel de persoană, informează Media Expres.

Din cei opt membri CNA prezenți șase au votat împotriva prelungirii şi doar doi în favoarea solicitării (Cristina Trepcea și Răsvan Popescu).

Potrivit CNA, documentele depuse cu ocazia prelungirii nu atestă structura acţionariatului până la ultima persoană fizică, aşa cum sunt dispoziţiile articolului 4(2-c) din Decizia CNA nr. 277/2013, deoarece societatea Lagardere este cotată la bursă.

Lorand Turos, membru CNA, a ignorat acest argument, insistând asupra faptului că acţionariatul ar trebui cunoscut în totalitate.

Acţionariatul SC Europe Developpement Internaţional-R SA, conform certificatului constatator din 10 iulie: Lagardere Active Radio International SA (Franţa) – 99,86% şi Lagardere Active Broadcast SA (Monaco) – 0,14%.

Societatea a depus o declaraţie a lui Richard Lenormand, Preşedintele Consiliului de Administraţie al asociatului majoritar, conform căreia:

 – Lagardere Active Radio International SA este deţinută de Lagardere Active Broadcast SA;

 – Lagardere Active Broadcast SA deţinută de Lagardere Active SAS – 99,48%, restul capitalului social fiind public;

 – Lagardere Active SAS deţinută de Lagardere Media SA;

– Lagardere Media SA deţinută de Lagardere SCA, societate cotată la Bursa din Paris;

 – Lagardere Active Radio International SA (Franţa) deţine 20% din capitalul social al SC Radio XXI SRL.

Reţeaua Europa FM este compusă din 45 de staţii (staţiile componente ale reţelei difuzând acelaşi program, respectiv al staţiei centrale – Europa FM Bucureşti).

La CNA a fost prezent Cristian Alexandru, managerul administrativ. Consiliul a criticat solicitarea de diminuare a programelor informative de la 18% la 10,25%, mai ales că este vorba despre grila Europa FM Bucureşti, retransmisă de toate staţiile locale.

Cristian Alexandru a explicat că mulţi angajaţi sunt în concediu în perioada verii şi că din toamnă, grila va reveni la procentele anterioare.

Răsvan Popescu a propus aprobarea prelungirii, având în vedere argumentul reprezentantului Europa FM sau aprobarea prelungirii cu respingerea solicitării de a modifica procentele.

Reprezentantul Departamentului Licenţe-Autorizări a sugerat, ca soluţie, respingerea solicitării, cu invitarea responsabilului editorial al staţiei din Bucureşti, astfel încât membrii să discute cu el despre grilă.

După ce Consiliul a respins, prin vot, solicitarea, nu s-a precizat ce se va întâmpla în continuare, notează Media Expres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii