FacebookTwitterLinkedIn

Anita Nițulescu, CEO al Eurolife ERB Asigurări, a menționat, într-o conferință de presă, că valoarea primelor brute subscrise companie va crește în acest an cu 50%, ca urmare a produselor de tip unit-linked. Acestea reprezintă însă o pondere nesemnificativă din clienți, 3.000, dintr-un total de 180.000.

Rezultatele în primele șase luni plasează Eurolife ERB Asigurări pe locul trei în top asiguratorilor de viață din România, compania înregistrând creșteri constante ale primelor brute subscrise, acestea ajungând la nivelul de 91,1 milioane lei”, au precizat reprezentanții companiei.

În aceste condiții, cota de piață pe asigurări de viață a companiei a ajuns la 8,5%, de la 3,6%, în iunie 2016.

Intrată în România acum zece ani, Eurolife ERB Asigurări are o pondere de peste 90% din business în bancassurance.

Nițulescu a precizat că anul acesta și anul viitor vor rămâne cu o pondere ridicată pe acest segment, dar, în următorii ani, vizează extinderea spre alte segmente, precum asigurările auto, pentru proprietăți, profesionale etc.

Portofoliul Eurolife ERB Asigurări în anii de început (2008 -2010) includea exclusiv produse atașate creditelor de retail. În perioada 2011-2014, compania a introduse primele două produse de economisire pe termen lung și primele campanii de tip unit-linked. Portofoliul actual cuprinde asigurări de viață, asigurări generale, asigurări atașate creditelor.

Eurolife ERB Asigurări este deținută de grupul grecesc Eurolife ERB Insurance Group, ale cărui pachet de acțiuni majoritar a fost preluate de Fairfax Financial Holdings, începând cu mijlocul anului 2015.

„Pentru Eurolife ERB Asigurări, această schimbare de acționariat aduce și o nouă strategie de business bazată pe: trecerea dinspre o companie de tip exclusiv bancassurance către o companie multichannel, prin adăugarea de noi canale de distribuție – brokeri, vânzări online, în paralel, cu încheierea de noi parteneriate de bancassurance; dezvoltarea de noi produse în acord cu nevoile în schimbare ale românilor; creșterea invesțiilor în resursele interne – oameni și infrastructură IT”, a mai spu Nițulescu.

Alexander Sarrigeorgiou, Chairman of the Board & CEO al Eurolife ERB Insurance Group, a spus că grupul greces este dispus să investească și câteva milioane de euro în dezvoltarea Eurolife ERB Asigurări, inclusiv prin preluarea unor portofolii de la alți asiguratori.

„Suntem încrezători în potențialul de creștere al Eurolife ERB Asigurări și credem în echipa locală de management și experiența acumulată în acești primi zece ani de activitate. Eurolife ERB Asigurări reprezintă o prioritate la nivel de grup și vom continua să investim resurse pentru a ne consolida poziția de jucător competitiv în piața de profil. Obiectivul nostru strategic rămâne orientarea către client și asigurarea unui portofoliu de produse și servicii adaptate noilor contexte de viață ale clienților noștri, în paralel cu identificarea de noi oportunități de dezvoltare organică și non-organică”, a subliniat Sarrigeorgiou.

Eurolife ERB Asigurări are 60 de angajați, din care majoritatea au fost angajați în ultimii doi ani.