FacebookTwitterLinkedIn

Cu această majorare de 120 milioane lei, Euroins România Asigurare Reasigurare SA va atinge o creștere totală de capital de peste 246 milioane lei în ultimele luni.

Această rundă de majorare de capital vine în contextul în care compania noastră se află într-o strategie de transformare. Este normal să majorăm capitalul pentru a respecta noile cerințe legale introduse în 2021, dar și pentru a ne putea urmări strategia pe termen lung. (…) Obiectivul nostru principal este consolidarea poziției pe piață a companiei și îmbunătățirea rezultatelor financiare”, a declarat Tanja Blatnik, CEO.

 Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care operează în regiunea EEC / EEA / FSU. Grupul are sediul central în Bulgaria, operează în 11 țări europene și are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus și Georgia. EIG operează și în Grecia și Polonia și are operațiuni de asigurări de nișă în Spania și Italia.

Recent, Еurohold a finalizat achiziționarea a șapte subsidiare ce aparțineau grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria pentru 335 milioane de euro. În urma tranzacției, Еurohold, prin filiala sa deținută în întregime de compania Eastern European Electric B.V. (EEEC), a achiziționat cel mai mare distribuitor, furnizor și comerciant de energie electrică din Bulgaria.

După achiziționarea și integrarea activelor Grupului CEZ, Еurohold se va concentra pe două segmente principale – asigurări și energie, dorindu-și să își dubleze  numărul de clienți pe care îi deservește la peste 7 milioane și să își crească numărul de angajați la peste 6.000 de persoane în 11 țări din centrul, estul și sud-estul Europei (CESEE) și fosta Uniune Sovietică (FSU).

Activele și veniturile totale ale holding-ului sunt estimate că vor depăși 1,5 miliarde de euro, în timp ce profitul operațional combinat (EBITDA) se estimează că va ajunge la aproximativ 120 milioane de euro pe an.

Еurohold se așteaptă să genereze venituri și un profit operațional combinat (EBITDA) de aproape 2 miliarde de euro, respectiv 200 milioane de euro pe an până în 2025.