Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Euroins România, numărul petițiilor a scăzut cu 82% în T2

Euroins România a obţinut o scădere cu 82% a numărului de petiţii în al doilea trimestru din 2015 faţă de aceeași perioadă a anului trecut,  mai precis o scădere dramatică de la 1.393 de petiţii în perioada aprilie-iunie 2014 la numai 254 în aceeaşi perioadă din 2015.
asigurari

În ultimele 12 luni, Euroins România a îmbunătăţit procentajul de petiţii întemeiate din total și începând din aprilie 2015, numărul de petiţii întemeiate a fost în mod constant mai mic decât numărul celor catalogate ca fiind nefondate. Astfel că, numărul de petiţii în scădere a condus la un raport foarte mic între numărul de poliţe de asigurare şi cel al petiţiilor.

O altă performanţă obţinută de Euroins România în ultimele luni este scăderea ratei frecvenţei daunei cu 41%, respectiv a valorii medii a daunei cu 20%, ca efecte ale implementării unei strategii bazate pe segmentarea mai detaliată şi mai corectă a portofoliului, identificarea cu mai  mare acurateţe a factorilor de risc, precum şi introducerea de noi indici de rating bazaţi pe factori de risc semnificativi din punct de vedere statistic şi, nu în ultimul rând, creşterea faţă de anul trecut cu 50% a numărului de service-uri auto, la aproape 300 în toată ţara, cu care societatea are acorduri de decontare directă.

Pe lângă evoluţia portofoliului şi a bazei de clienţi, Euroins România a adus la capitalul social suma de 100 de milioane de lei s-a angajat să aducă încă 200 de milioane de lei, mărire care aşteaptă aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor, care va avea loc în octombrie 2015. Creşterile actuale şi viitoare ale capitalului, împreună cu celelalte măsuri de management, permit Euroins România să îndeplinească criteriile SII.

Euroins Insurance Group, principalul acţionar al Euroins România, a achiziţionat luna trecută operaţiunile din Grecia ale Credit Agricole Life, una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din Grecia. Tranzacţia va fi finalizată la sfârşitul anulului.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuli de asigurări din Europa Centrală şi de Est, cu societăţi de asigurare în patru ţări, peste 1.500 de angajaţi şi  mai mult de un milion de clienţi. În 2013, EIG a achiziţionat operaţiunilor societăţilor QBE în Bulgaria şi România şi Interamerican Bulgaria în cadrul a două tranzacţii a căror valoare cumulată a depăşit 20 de milioane de euro, continuând astfel dezvoltarea regională

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii