Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Euroins România, majorare de capital de 100 milioane lei

Euroins Insurance Group va majora capitalul cu încă 100 de milioane de lei al Euroins România, iar dacă va fi nevoie va crește capitalul cu 200 de milioane de lei, după cum spune președintele Euroins Insurance Group, Assen Christov, acționar majoritar al Euroins România.
RON_Lei.jpg

 

Potrivit lui Assen Christov, pentru următoarele 12 luni sunt planificate achiziții de portofolii și companii în alte țări, iar în ceea ce privește România, președintele Euroins Insurance Group caută să cumpere companii non-auto.

În prima jumătate a acestui an, veniturile Euroins România din prime brute subscrise au crescut de la 225,3 milioane de lei în primul semestru din 2014, la 361,4 milioane de lei în primul semestru din acest an.

Euroins România a plătit în prima jumătate a anului despăgubiri în valoare de 265 de milioane de lei, în creştere cu 59% faţă de cele 166,8 milioane de lei achitate în primul semestru din 2014, potrivit lui Mihnea Tobescu, șeful Euroins România.

Ca urmare a implementării noii strategii, valoarea medie a despăgubirilor pentru toate liniile de business a scăzut cu 5% . Pe segmentul RCA, valoarea medie a despăgubirilor a scăzut cu 6%. Unul dintre principalele motive ale acestor scăderi este că Euroins Romania a agreeat noi parteneriate cu service-urile auto care au însemnat bonificaţii financiare la plata accelerată a reparaţiilor prestate.

„La ora actuală avem un capital social care depășește 230 de milioane lei. Acest capital a crescut de 11 ori față de cel inițial și a ajuns la un nivel de 80 de milioane de euro”, spune Mihnea Tobescu.

Compania deține o cotă de piață de aproximativ 7% în Bulgaria, România și Macedonia, având peste 1.200 de angajați. În 2013, EIG a achiziţionat operaţiunilor societăţilor QBE în Bulgaria şi România şi operaţiunile Achmea business în Bulgaria (Interamerican).

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii