FacebookTwitterLinkedIn

Oferta publică este efectuată pe Bursa Bulgară de Valori (BSE). Eurohold, proprietarul Euroins, va oferi pentru subscriere 79 de milioane de acțiuni noi cu o valoare nominală de 1 BGN și un preț de emisiune de 2,50 BGN fiecare. Astfel, Eurohold ar strânge până la 100 de milioane EUR și încasările vor fi utilizate pentru finanțarea achiziției filialelor CEZ Group din Bulgaria și pentru a investi în dezvoltarea celor două afaceri principale ale grupului – energie și asigurări.

Euro-Finance AD ​​va fi managerul principal al ofertei publice, iar Renaissance Capital este consultantul financiar exclusiv al ofertei.

În primele trei luni ale anului 2021, Eurohold a raportat venituri de aproximativ 421 milioane BGN, aproape de nivelul din aceeași perioadă a anului precedent. Activitatea de asigurări a grupului, concentrată în Euroins Insurance Group (EIG) a contribuit cel mai mult la performanța holdingului. Veniturile din activitatea de asigurări au crescut cu un procent față de anul anterior, până la 375,4 milioane BGN.

Prima brută subscrisă a EIG a crescut cu 6,4% până la 249 milioane BGN. Veniturile generate de activitatea financiară și investițională a holdingului au crescut cu 26% față de aceeași perioadă a anului 2020, până la 2,75 milioane BGN. Veniturile din activitatea de leasing au crescut cu 11%, până la aproximativ 6,3 milioane BGN.

EBITDA a crescut cu 2% față de anul trecut, ajungând la 12,2 milioane BGN. Rezultatul financiar net s-a ridicat la 1,2 milioane BGN în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu 3,3 milioane BGN în aceeași perioadă a anului precedent.

Începând din martie 2021, activele Eurohold au ajuns la 1,68 miliarde BGN, cu 3,2% mai mult decât în ​​decembrie 2020.

„Rezultatele noastre din primul trimestru al anului 2021 arată o rezistență puternică și vedem o revenire la nivelurile dinaintea crizei. Grupul Eurohold raportează performanțe solide dacă comparăm perioada actuală cu primul trimestru din 2020, când rezultatele noastre erau în creștere și criza încă nu a început”, a declarant Kiril Boshov, președintele Consiliului de Administrație al Еurohold.