Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

Eurodeputații au solicitat exercitarea controlului democratic asupra rețelelor de socializare

Într-o dezbatere susținută ieri, parlamentarii europeni au solicitat o reglementare a rețelelor de socializare în vederea apărării democrației.
Hilversum,,Netherlands,-,Februari,06,,2017:,Social,Media,Are,Trending

Astfel, în cadrul dezbaterii cu secretarul de stat pentru afaceri europene, Ana Paula Zacarias, majoritatea eurodeputaților a criticat puterea rețelelor de socializare și, în special impactul acestora asupra politicii și libertății de exprimare, informează news.ro.

Din acest motiv, oficialii europeni au ajuns la concluzia că în această zonă nu există norme clare care să reglementeze aceste tipuri de canale de comunicare.

Așa încât, ei au solicitat Comisiei să rezolve această chestiune în Actul legislativ cu privire la serviciile digitale, în cel referitor la pieţele digitale, precum şi ca parte a Planului de acţiune pentru democraţie.

Cei mai mulţi dintre europarlamentarii care au luat cuvântul în cadrul dezbaterii s-au concentrat pe necesitatea de a oferi securitate juridică pentru situaţiile când este eliminat un conţinut online şi de a se asigura că astfel de decizii aparţin autorităţilor responsabile din punct de vedere democratic, şi nu companiilor private, pentru a proteja libertatea de exprimare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii