Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Euro a revenit peste pragul de 1,20 dolari pentru prima dată în ultimii doi ani

Moneda euro a depășit marți, pentru prima dată începând cu ianuarie 2015, pragul de 1,20 dolari pentru un euro, creșterea dinamică din zona euro contrastând cu îngrijorările cu privire la SUA, transmite AFP, potrivit Agerpres.
euro-dolar-money-bani-curs-valutar
În jurul orei 8:10 GMT, moneda unică era cotată la 1,2070 dolari, față de 1,1978 dolari, luni seara. După ce s-a apreciat cu peste 14% în raport cu dolarul în acest an, moneda euro a câștigat și mai mult teren în ultimele zile, pe fondul deprecierii dolarului, în urma uraganului Harvey și a tirului cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord deasupra Japoniei.

Analiștii sunt de părere că moneda europeană s-a apreciat, deoarece investitorii consideră că dolarul nu mai este un activ sigur față de factorul nord-coreean. În plus, piețele financiare sunt îngrijorate și de situația fiscală de la Washington, în condițiile în care la finele lunii septembrie sau începutul lunii octombrie ar urma să fie atinse plafoanele pentru bugetul și datoria publică a SUA. Președintele Donald Trump a alimentat și mai mult îngrijorările după ce săptămâna trecută a amenințat că va închide guvernul dacă Congresul nu aprobă construcția unui zid la frontiera cu Mexicul.

Analiștii de la Morgan Stanley rămân în continuare optimiști cu privire la moneda unică, apreciind că va întâmpina o rezistență foarte mică până la nivelul de 1,2280 dolari pentru un euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii