Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimul an- 4,33 lei

euro.jpg
Banca Națională a României a stabilit astăzi un curs de referință de 4,3364 lei/euro, cel mai redus nivel din ultimele 12 luni. Informația potrivit căreia JP Morgan va include, de la 1 martie, obligaţiunile României în indicele băncii pentru bondurile guvernamentale de pe pieţele emergente a dus astfel la deprecierea, într-o singură zi, cu 5,3 bani a monedei europene.

Cursul de referință stabilit deBanca Naţională a României (BNR) a coborât astăzi la 4,3364 lei/euro, cu 5,3 bani față de ședința de tranzacționare de ieri. JP Morgan a anunţat marţi seară că va include, de la 1 martie, obligaţiunile României în indicele băncii pentru bondurile guvernamentale de pe pieţele emergente. Această informaţie a dus, imediat, la aprecierea leului pe pieţele internaţionale.

"După momentul anunţului de marţi seară, leul a câştigat circa 1% pe volume semnificative, ajungând la nivelul de 4,34 lei/euro, atins ultima dată în februarie 2012. În opinia noastră, banca centrală a înfrânat avansul leului prin intervenţii importante ieri şi credem că va continua să îşi crească rezervele valutare, fapt ce ar împiedica o apreciere clară a leului dincolo de 4,30 lei/euro în perioada următoare", arată un raport ING Bank.

Aceeași tendință se poate observa și în cazul dolarului, Banca Națională anunțând pentru moneda americană un curs de 3,2596 lei, în scădere cu 2,86 de bani față de ședința precedentă de tranzacționare.

De câștigat au în același timp și toți cei care s-au împrumutat în franci elvețieni.Cursul a coborât astăzi la 3,5061 lei/franc, fiind cel mai redus nivel din decembrie 2011.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii