Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Eureko transferă portofoliile de asigurări către Aegon

bani.jpg
Achmea, acționarul Eureko Asigurări și Eureko Pensii, a semnat un acord de transfer al portofoliilor de asigurări de viață și pensii din România către grupul olandez de asigurări Aegon.

Potrivit reprezentanților celor doup companii, tranzacția ar trebui să fie finalizată în a doua jumătate a anului, după obținerea aprobărilor din partea autorităților din România.

În ce ar investi antreprenorii la tinerețe?

Decizie urmează strategia anunțată de Achmea a anunțat-o la începutul anului 2012, și anume de a dezvolta selectiv operațiunile internaționale ale grupului.

Cele mai potrivite investiții pentru 35-50 de ani.

După preluarea operaţiunilor Eureko România, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii din ţară, cu aproximativ 650.000 de membri, iar portofoliul de asigurări de viaţă se va situa în primele zece cele mai mari de pe piaţă, notează grupul.

Investiții la vârsta pensionării.

Eureko Pensii avea la sfârşitul anului trecut active nete de 539,3 milioane lei şi 439.599 de clienţi pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), respectiv active de 3,2 milioane de lei şi 3.713 clienţi pe cel al pensiilor private facultative (Pilonul III). Pe piaţa pensiilor private obligatorii, Eureko se situa pe locul al şaptelea din nouă companii, iar în domeniul pensiilor private obligatorii pe poziţia a 10-a, din 11 jucători.

Aegon este activ în România din 2007, prin înfiinţarea companiei de pensii de pensii private obligatorii BT Aegon, rezultat al parteneriatului cu Banca Transilvania, iar în 2008 a lansat compania Aegon Asigurări de Viaţă. Grupul are operaţiuni în regiune şi în Ungaria, Cehia, Slovacia şi Turcia. Recent, grupul şi-a anunţat intrarea în Ucraina, prin achiziţia celei de-a cincea mari companii de asigurări de viaţă din ţară.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii