Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Euclides Tsakalotos a fost numit în funcția de Ministru de Finanțe al Greciei

Ministrul adjunct grec de externe Euclides Tsakalotos a fost numit luni în funcția de Ministru de Finanțe, după demisia din acest post a lui Yanis Varoufakis, informează TASS și DPA, care citează canalul elen de televiziune Skai, potrivit Agerpres.  
Grecia

Mai exact, la finalul reuniunii liderilor formațiunilor politice parlamentare, Euclides Tsakalotos, care coordona relațiile economice internaționale în Ministerul de Externe de la Atena,  a fost desemnat în funcția de Ministru de Finanțe.

Vezi aici: Cronologia unui dezastru

Decizia lui Yanis Varoufakis, de a demisiona, vine în contextul în care ar fi fost informat că unor membri ai zonei euro nu le-ar fi convenit că el participă la reuniunile miniștrilor de Finanțe.

În urma referendumului de duminică, conform rezultatelor anunţate după numărarea a 94,73 la sută din voturi, 61,28% dintre alegătorii greci au respins măsurile de austeritate propuse de creditorii internaționali, iar 38,72% au fost pro. Prezenţa la urne a fost de 62,51%.

Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii