Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

ETX Capital se extinde în România

Andrew_Edwards_CEO.jpg
ETX Capital, companie situată în topul firmelor specializate în investiții și servicii financiare din Marea Britanie, a anunţat astăzi lansarea operațiunilor în România, aceasta fiind prima țară din Estul Europei în care se extinde.  

Decizia de intrare pe piața din România a avut la bază evoluția pozitivă a indicilor macroeconomici, consolidarea reglementărilor, oportunitatea de a dezvolta piața serviciilor financiare, dincolo de jucătorii prezenți actualmente, și de a educa publicul. 

 “Piața din România este pregătită pentru a face primul pas spre maturizare, pentru că deja clienții înțeleg mult mai bine necesitatea de a lua decizii de investiție inteligente și de a beneficia de același nivel al serviciilor financiare precum cel din țări cu tradiție în tranzacționarea prin CFD-uri. Suntem pregătiți să răspundem nevoii de servicii de trading responsabil, bazat pe educație și informații corecte, acest angajament susținând obiectivul nostru pe termen lung de a deveni lider de piață”, a spus Andrew Edwards, Chief Executive Officer ETX Capital.

Potrivit estimărillor ETX Capital, circa 100.000 de români au luat până în prezent contact cu activitățile de trading, însă cu toate aceste numai câteva mii sunt traderi activi, spre deosebire de alte țări, cum ar fi Marea Britanie, unde deținerea sau tranzacționarea de acțiuni este deja o tradiție. Totuși, interesul publicului este în creștere, fapt ce va determina o dezvoltare semnificativă a pieței în următorii ani.

Portofoliul companiei include peste 7.000 de piețe de tranzacționare, printre care acțiuni individuale, indicatori, curs valutar (peste 70 de parități valutare), mărfuri, obligațiuni, dodânzi.

La nivel global, ETX Capital are în prezent peste 35.000 de clienți și un volum lunar de 600.000 de tranzacții online. Compania este prezentă pe piețele din Germania, Africa de Sud, Spania, Grecia, Portugalia, Franța, Danemarca și Italia. ETX Capital este autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA), banii clienților fiind reținuți în conturi bancare separate, oferind garanția că fondurile sunt în siguranță.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii