FacebookTwitterLinkedIn

,,România este o țară atractivă din punct de vedere al extinderii, datorită dezvoltării clasei de mijloc, a creșterii susținute a veniturilor, precum și a condițiilor de pe piața de muncă (mai ales în rândul tinerilor). Traderul român are între 21 și 35 de ani, lucrează în sectorul privat (în special tehnologie și servicii financiare), este din clasa de mijloc și vede tradingul ca o sursă suplimentară de venituri. La nivel comportamental, clienții sunt moderați în ceea ce privește asumarea riscurilor”, (foto) declară Ishaq Siddiqi, Market Strategist ETX Capital.

Cele două platforme sunt:  ETX Binary – o platformă de opțiuni, care permite utilizatorului să plaseze rapid o tranzacție, estimând evoluția ascendentă sau descendentă a unuia dintre produsele aflate în protofoliul ETX. ETX Binary este o platformă simplă, dotată cu temporizatoare cu numărătoare inversă și diagrame și ETX Trader – permite utilizatorului să decidă suma pe care dorește să o depună inițial. Cu o interfață simplă și clară, platforma ETX Trader pune la dispoziția clienților mii de piețe globale.

Platformele ETX Binary si ETX Trader sunt diponibile și sub formă de aplicații pentru Android, IPhone  și IPad.

Cele mai populare perechi valutare tranzacționate includ EUR / USD, USD / JPY, EUR / RON și USD / RON. Indicii ocupă al doilea loc în preferințele românilor, indicele german DAX fiind favoritul clar urmat de EuroStoxx 50.

Excluzând Europa, indicii american S&P500 și japonez Nikkei 225 sunt, de asemenea, populari. Printre acțiuni, Facebook, Apple, Micosoft, Volkswagen, Barclays, BNP Paribas și Rio Tinto sunt în topul celor comercializate printre clienții din Romania. În alte categorii de active, aurul și Nymex sunt cele mai populare mărfuri.

România reprezintă prima țară din Europa de Est în care ETX Capital s-a extins. Compania dorește să continue, în 2014, investiția și în alte țări precum Ungaria, Polonia si Cehia.