Cautare
, Contributor

Travel |
|

Eturia: 30% dintre vacanțele vândute de la începutul anului au fost pentru familii

În primele 4 luni ale acestui an, agenția de turism Eturia a vândut vacanțe pentru familii în destinații ca Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Thailanda, SUA, Sri Lanka și Peru.
vacanta familie

Cele mai multe cereri s-au înregistrat în perioada ianuarie-februarie, iar următorul val este preconizat pentru iunie-iulie, când școlarii vor fi în vacanță.

 Atunci când aleg destinațiile de vacanță, familiile țin cont în primul rând de nevoile copiilor și își adaptează planurile în funcție de vârsta acestora. Spre exemplu, familiile cu copii mici (1-7 ani) optează pentru destinații de plajă cum ar fi Republica Dominicană, Maldive, Mauritius sau Bali, unde există resorturi care oferă programe de distracție special concepute pentru cei mici: kids club, petreceri, animatori, piscine special amenajate etc.

Care sunt destinațiile de vacanță preferate de români pentru vara lui 2016

Pe de altă parte, în cazul familiilor cu copii care merg la școală (peste 7 ani) se preferă circuitele tematice în țări care îi ajută pe aceștia să învețe lucruri noi, să intre în contact cu civilizații și culturi diferite, cum sunt Thailanda, SUA, Sri Lanka și Peru. În acest mod, relaxarea, activitățile în aer liber și învățarea sunt îmbinate, pentru a oferi o experiență de neuitat atât copiilor, cât și părinților.

România are șanse să devină destinația preferată de turiștii care vor să practice turism viticol

O mare parte dintre destinațiile oferite de agenția de turism Eturia pot fi combinate și cu un parc tematic. Spre exemplu, familiile care vor să ajungă la Disneyland din Orlando pot merge, în cadrul aceleiași vacanțe, și în Miami, SUA. Alte variante sunt un circuit în Germania care să includă și o oprire la Legoland sau un sejur în Bali, combinat cu Universal Studios din Singapore.

Vacanțele de tip city break, mai ieftine cu aproximativ 20% de la 1 mai

În general, familiile cu copii își planifică vacanțele cu 3-4 luni în avans și optează pentru sejururi de 10 zile în destinații exotice.

„Dacă acum 4-5 ani aveam foarte puține solicitări de vacanțe cu copii mici, până în 2 ani, începând de anul trecut numărul părinților care își doresc să călătorească împreună cu bebelușul lor este în creștere. Anul acesta am avut peste 500 de solicitări pentru vacanțe cu infant (copil până în 2 ani), dublu  față de primele 5 luni ale anului trecut”, a declarat Alexandra Pârvu, marketing manager Eturia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii