Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Ethereum, al doilea cel mai mare criptoasset din lume, atinge un nivel record de 1.419 dolari

Multitudinea de utilizări, dar și interesul investitorilor față de criptomonede au contribuit la creșterea valorii Ethereum.  
Ethereum

Maximul istoric înregistrat de Ethereum e doar începutul. Recenta sa creștere meteorică este asemănătoare cu cea a bitcoin-ului, ajungând până la maximul atins de bitcoin la sfârșitul anului 2020, spune Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro. 

Însă, Ethereum este foarte diferit de bitcoin. Mai exact, Ethereum poate îndeplini rolul unei monede, dar este în primul rând o platformă blockchain care permite dezvoltatorilor să construiască și să lanseze aplicații descentralizate (DApp) ce rulează pe întreaga rețea, mai degrabă decât pe un grup de servere controlate de o singură entitate sau organizație.

Pe măsură ce mai multe DApp-uri sunt construite pe platforma blockchain Ethereum, utilitatea sa crește. În plus, Fundația Ethereum, organizația non-profit care supraveghează dezvoltarea Ethereum, a făcut pași importanți pentru a actualiza platforma și a oferi o rețea descentralizată, mai sigură și mai eficientă, numită Ethereum 2.0, care va utiliza un mecanism de consens proof-of-stake (dovada mizei).

Cantitatea enormă de Ethereum pusă în joc indică nivelul de încredere pe care îl au minerii în noua rețea Ethereum 2.0. În prezent, sunt în circulație Ethereum în valoare de aproape 3.738 miliarde de dolari.â

Cred că este foarte fezabil ca Ethereum-ul să atingă pragul de 2.500 de dolari în 2021, deoarece beneficiază în prezent de o creștere masivă a valorii într-un timp foarte scurt. Maximul istoric de ieri, de 1.419 USD, ar putea fi doar începutul”, mai punctează analistul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii