Cautare
, Contributor

Colaborator ForbesLife

Orologerie de lux |
|

Eternul feminin, reinterpretat de Ulysse Nardin cu Jade „Lionfish“

Parte ceasuri mecanice, parte bijuterii, colecțiile feminine au primit mereu o atenție specială din partea Ulysse Nardin. E momentul pentru o nouă lansare cu tematică subacvatică. Producătorul elvețian prezintă Jade Lionfish.
3106-125B_Jade_LIONFISH_PR_Light

Schimbarea orei la ceasurile mecanice se poate transforma într-o reală corvoadă atunci când purtătorul, sau în cazul de față, purtătoarea, e posesoarea unei manichiuri delicate care poate fi stricată ușor în operațiune. În momentul lansării colecției Jade, în 2013, Ulysse Nardin era primul producător care acorda atenție acestui detaliu și reușea să creeze un ceas feminin cu o coroană care nu are nevoie să fie trasă în momentul potrivirii.

Ulysse Nardin a păstrat inovația și în cazul Lionfish. La fel ca predecesorii săi, Jade Lionfish prezintă pe cadran trei cerculețe care îi dau de înțeles doamnei care îl poartă dacă rotirea coroanei are ca efect schimbarea timpului (cercul cel mai mic), avansarea datei (cercul mijlociu) sau devansarea ei în fereastra din dreptul orei 6.

Citește și Ulysse Nardin prezintă Diver Le Locle

Dar acesta nu este singurul secret al ceasului prezentat în mai 2017. Lionfish atrage atenția mai ales datorită cadranului său superb realizat prin tehnica de emailare „Cloisonné”. Specialiștii casei așază pe suprafața cadranului fire nu mai groase de 0,07 mm dând naștere unor celule separate în care urmează să se toarne emailul. Apoi se aleg culorile potrivite pentru a crea efectul unitar: cinci straturi succesive de email se așază în formă, urmând ca după fiecare turnare, cadranul să fie încălzit în cuptoare până la 800-1200 grade Celsius. La final, aceiași maeștri în prelucrarea emailului finisează totul prin pilire, pentru a obține profunzimea și claritatea culorilor.

Modelul de anul acesta, un pește cunoscut sub numele Leul de mare, este vizibil doar parțial pe cadran. Se pot observa aripioarele peștelui și o porțiune din coada care îl face imediat recognoscibil. De jur împrejurul său, Ulysse Nardin a bătut 41 de diamante, un detaliu superb de prețiozitate adus carcasei din aur roz.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii