Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

eSTRADA TV a fost împiedicată de CNA să devină „televiziunea seniorilor”

Estrada-TV
CNA a refuzat la 16 decembrie transformarea televiziunii din București eSTRADA TV prin modificarea tematicii din televiziune generalistă în tematică „televiziunea seniorilor 50 de ani plus”, schimbarea grilei de programe și schimbarea denumirii televiziunii, informează Media Expres.

Cererea pentru modificarea formatului din generalist în tematic și modificarea denumirii din eSTRADA TV în „eSTRADA TV televiziunea seniorilor” i-a împărțit pe membrii CNA în două tabere egale ca număr: Vasile Buda, Radu Călin Cristea, Valentin Jucan și Răsvan Popescu au votat pentru, respectiv Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat și Gabriel Tufeanu au votat împotrivă.

Modificarea grilei de programe a primit doar 5 voturi pentru din minimum 6 necesare (au votat împotrivă Roland Turos, Monica Gubernat și Gabriel Tufeanu).

CNA a aprobat însă transformarea licenței locale în licență de satelit cu 7 voturi pentru și unul împotrivă – Monica Gubernat.

Compania care deține licența pentru eSTRADA TV – Telvizunea Zonei Metroplitane Bucreşti este ESTRADA TV SRL și a fost deținută anterior de Iliescu Valentin Adrian – 50% şi Iliescu Mădălina – 50%, după modificarea acționariatului fiind deținută în prezent în proporție de 75% de către A-lui Gheorghe Steliana și 25% de către A-lui Gheorghe Constantin.

În aceeași ședință CNA a sancționat cu somație publică televiziunea pentru că a modificat acționariatul cu încălcarea legii, fără aprobarea prealabilă a autorității de reglementare în audiovizual.

Votul împotriva schimbării formatului, grilei și denumirii televiziunii a fost determinată de intervenția membrului CNA Monica Gubernat care a relevat faptul că există un contract de comodat între televiziune și Stelian Fulga pentru folosința unui spațiu (Fulga este implicat în furnizarea de tratamente naturiste).

Monica Gubernat a spus că „doamna administator și cu Stelian Fulga au încercat să obțină o licență de televiziune care a fost refuzată de CNA” și că implicarea editorială a acestuia nu va fi de dorit deoarece este un „vraci” care ar promova terapii neomologate împotriva bolilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii