FacebookTwitterLinkedIn

„The Force Awakens”, al optulea filme din saga Star Wars va avea premiera pe 18 decembrie, iar reprezentanții Morgan Stanley, una din cele mai importante bănci de investiții din lume au estimat că Star Wars: The Force Awakens va avea la nivel global încasări de 1,3 miliarde de dolari, din care 650 milioane de dolari vor fi încasați în SUA.

Într-un scenariu și mai optimist, Morgan Stanley a estimat că noul film va avea încasări de 2,25 miliarde de dolari pe plan internațional, din care 750 milioane de dolari vor fi încasați în SUA, iar restul de 1,5 miliarde de dolari va proveni din toate cinematografele din lume. Dacă preconizările se vor adeveri, Star Wars: The Force Awakens va deveni al doilea film cu cel mai mare box-office din istorie după „Avatar”, care a avut încasări de 2,70 miliarde de dolari.

Până în prezent, franciza Star Wars a încasat peste 7 miliarde de dolari, însă unele voci susțin că filmul care va fi lansat în luna decembrie va avea cele mai mare câștiguri înregistrate până în prezent de celelalte filme din renumita franciză. Primul film din saga Star Wars, „A new Hope” a fost lansat în 1977 și a înregistrat cele mai mari încasări, de peste 2 miliarde de dolari. La polul opus, Star Wars: Attack of the Clones lansat în anul 2002 a înregistrat cele mai mici încasări, de 860 milioane de dolari.

Trailerul Star Wars: The Force Awakens a fost lansat pe 19 octombrie, iar câteva site-uri pe care se vând bilete online au încetat să funcționeze o perioadă din cauza numărului mare de vizitatori care le-au accesat, iar reprezentanții site-ului de bilete Fandango au declarat că numărul celor care au intrat pe site a fost de șapte ori mari mare decât în mod obișnuit, iar nivelul achiziționării biletelor a crescut de opt ori față de recordul pe care îl înregistrase, înainte de lansarea „The Hunger Games” din 2012.

DISNEY VA AMENAJA SPAȚII DEDICATE STAR WARS ÎN DOUĂ PARCURI TEMATICE DIN CALIFORNIA ȘI FLORIDA

The New York Times relatează că în Europa, Vue Entertainment (grup de cinematografe din Marea Britanie) a vândut un record de 45.000 de bilete în avans, în doar 24 de ore pe întreg teritoriul Marii Britanii, în timp ce Imax Corporation estimează că a vândut bilete în valoare de circa 6,5 milioane de dolari într-o singură zi.

Într-un articol publicat pe Forbes.com, Scott Mendelson precizează, într-o viziune realistă, că Star Wars: The Force Awakens va avea încasări de circa 125 milioane de dolari încă din primul weekend după lansare, o sumă fabuloasă, și totuși mică ținând cont că în luna decembrie, cinematografele sunt pline până la refuz.

În ultimele luni, cea mai mare provocare a companiei Disney (care a achiziționat Lucasfilm în 2012 pentru suma de 4 milioane de dolari) în ceea ce privește marketingul a fost de a menține interesul publicului față de „The Force Awakens”, regizat de J.J. Abrams și care se va lansa după 10 ani de la ultimului film din saga Star Wars, „Revenge of the Sith”.