Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Estimări agricole pozitive: Producția de cereale în 2021 ar putea ajunge la 34 de milioane de tone

Datele publicate de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză estimează că în acest an agricol, țara noastră ar putea obține o producție record de cereale.
Silhouette,Of,Man,Agronomist,Farmer,In,Golden,Wheat,Field.,Male

Analiștii susțin că sectorul agricol își revine în acest an, după ce în 2020 valoarea producției ramurii agricole, care include producția vegetală, cea animală și serviciile agricole – semănat, întreținere recolte, cules – a scăzut cu 15,4% față de cea raportată în anul 2019.

Astfel, pentru acest an, specialiștii din Ministerul Agriculturii au anunțat că recolta de cereale de până acum depășește 15 milioane de tone, din care 11,3 milioane de tone de grâu, un nivel record, așa încât analiștii estimează o recoltă totală de peste 34 milioane de tone în 2021.

În acest context, Guvernul speră ca agricultura să contribuie cu 0,6 puncte procentuale la creșterea economică de peste 7%, iar ca pondere în PIB să crească de la 3,8 în 2020, la 4,2 în 2021.

Anul trecut, valoarea producției agricole a fost de 81,4 miliarde de lei, în scădere de la 90 de miliarde, în 2019.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii