FacebookTwitterLinkedIn

Conform datelor companiei, 40% dintre locuințe au fost contractate prin credit imobiliar standard, 30% cu plată cash și doar 30% prin Prima Casă.

„Spre deosebire de anii trecuți, în comportamentul consumatorilor de imobiliare se observă un scepticism crescut în contractarea creditelor. Totodată, clienții sunt mai bine informați în ceea ce privește piața, fiind mai atenți cu achiziția unui imobil”, spun reprezentanții Estic Park.

Complexul rezidenţial Estic Park, dezvoltat în sectorul 2 al Capitalei, pe Șoseaua Dobroești, este prevăzut să includă şase grupuri de blocuri cu aproximativ 1.200 de locuinţe, pe o suprafață de 5,4 hectare. Ansamblul va dispune de: promenadă pe malul lacului, zonă de servicii, spaţii comerciale, locuri de joacă pentru copii şi facilităţi pentru activităţi sportive.

„Cea mai mare provocare a constat în faptul că am început să vindem un proiect nou, în sectorul 2 pe Șoseaua Dobroești, care este foarte des confundată cu Comuna Dobroești, iar potențialii clienți care sunau sau veneau la vizionări erau sceptici în privința dezvoltării unui asemenea proiect inovativ și diferit de tot ceea ce găsim în piață acum. Acum încep să se convingă de seriozitatea dezvoltatorului, văzând primul bloc finalizat – Solis 1”, a spus Alina Verdeață, managing director Green Alley Real Estate, în calitate de consultant exclusiv pentru Estic Park

La 24 luni de la demararea proiectului Estic Park, investiția a ajuns la peste 27 de milioane de euro, iar până la final investiția va ajunge la 90 de milioane de euro.

Cel de-al doilea bloc al complexului – Solis 2 a fost precontractat în proporție de 10% la o lună de la demararea construcției, prețurile de pornire începând de la 48.700 euro.

Majoritatea clienților Estic Park este reprezentată de cupluri și familii cu 1-2 copii, iar până în prezent, media este de 12 apartamente vândute lunar.

Apartamentul de 2 camere de tip studio, cu o suprafață utilă de 45 de m²,  a prezentat cel mai mare interes pentru cumpărători, urmat de apartamentele cu 3 camere de 72 de m²  utili. În topul alegerilor s-au aflat întotdeauna cele cu vedere spre lac și au fost primele contractate.