FacebookTwitterLinkedIn

EPB este unul dintre liderii segmentului de Private Banking din țara noastră, iar recent și-a consolidat poziția.

Aproximativ 30 de milioane de euro au fost atrase, în ultimele două săptămâni, de către EPB, în majoritatea cazurilor, clienții au ales serviciile EPB ca urmare a evoluțiilor din piață, au precizat reprezentanții BCR.

 „Dinamica activelor din ultimii ani ne-a dovedit că strategia dezvoltată la nivel local poate fi îmbinată cu expertiza celui mai bun serviciu de Private Banking din Europa Centrală și de Est”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking al BCR.

Erste Private Banking este un serviciu care are ca principal scop oferirea de produse de investiții, care depășesc 70% din totalul activelor clienților. Prin EPB se tranzacționează instrumente financiare listate (acțiuni, certificate cu și fără levier, ETFs, obligațiuni și note structurate), dar și OTC-uri (Obligațiuni guvernamentale și corporative, note și depozite structurate). De asemenea, prin acesta se poate investi în fonduri de obligațiuni, mixte, fonduri de acțiuni și fonduri de tip Absolut Return (Erste Asset Management) sau se pot achiziționa produse de asigurare, inclusiv a produselor cu componentă investițională (Vienna Insurance Group).

Erste Asset Management administrează un capital de aproximativ 7,6 miliarde de lei, în fonduri de investiţii deschise, și portofolii individuale de investiții, stabilind structura de portofoliu și obiectivele investiționale.

Echipa EPB este formată din profesioniști certificați de către Frankfurt School of Finance & Management, având expertiză pe piețele de capital locale și internaționale, administrare de fonduri de investiții, wealth management și trezorerie.

Erste Group Bank AG (Erste Group) este cel mai mare administrator de averi din Austria și unul dintre cei mai importanți din regiunea ECE, având servicii private bancare în Republica Cehă, Croația, Ungaria, România și Slovacia. Pe aceste piețe, Erste Private Banking are un portofoliu de 15.000 de clienți cu o avere cumulată de 17 miliarde de euro.