FacebookTwitterLinkedIn

Erste este acționarul majoritar al Băncii Comerciale Românești (BCR), cea mai mare bancă din România, în funcție de active, iar VIG avea o cotă de 26% din piața de asigurări din România, prin Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață.

Semnarea acordului a avut loc la 17 mai 2018. Clienţii celor două grupuri financiare vor dobândi astfel acces sporit la produsele partenerului. În cadrul iniţiativei de digitalizare, vor fi luate măsuri şi pentru a accelera pentru clienţi încheierea de poliţe de asigurare personalizate.

Ei (n.red. – clienţii noştri) ar trebui să poată alege dintr-o gamă completă de servicii financiare, atât în sucursalele noastre, cât şi online. De asemenea, ne concentrăm pe dezvoltarea de modele pentru produsele de asigurare care să fie cât mai flexibile şi care să poată fi adaptate uşor şi convenabil la situaţia personală a clientului”, a declarat Peter Bosek, membru al consiliului director Erste Group.

VIG a identificat în principal potenţialul de extindere a businessului de asigurări de sănătate şi de asigurări generale prin intermediul Erste Group.

Scopul nostru este să ne extindem focusul dincolo de sectorul asigurărilor de viaţă, care deţine, în prezent, o pondere dominantă, şi să ne orientăm spre obţinerea unei acoperiri complete, inclusiv asigurări de sănătate şi generale. Vrem să obţinem satisfacţia clienţilor prin servicii de înaltă calitate şi rezolvarea rapidă a solicitărilor. Acest lucru este legat de oferirea de produse bine concepute şi integrarea lor în campania de digitalizare a Erste Group”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al VIG.

Erste oferă deja produse de asigurare în Austria prin intermediul platformei sale bancare paneuropene George. Cele două grupuri partenere au agreat, de asemenea, să înfiinţeze un centru digital comun, care va fi situat în Republica Cehă.

Companiile grupului VIG cooperează în prezent cu Erste Group în zece ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovacia.

Până în prezent, VIG a colaborat cu Erste Group prin intermediul companiilor de bancassurance deţinute de VIG în şase ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Slovacia). Anul trecut, venitul total din prime în aceste ţări s-a ridicat la aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Decizia de a extinde acordul de cooperare subliniază faptul că parteneriatul nostru a fost de succes şi ne dă un sentiment de siguranţă și certitudine în planificarea următoarei etape de dezvoltare. Măsurile iniţiale privind produsele, care au fost implementate la băncile selectate în timpul fazei pilot în 2017, au dus la o creştere satisfăcătoare a numărului de contracte încheiate”, a adăugat Stadler.

VIG este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări, unde are aproape 25.000 de angajaţi, după o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. VIG este listată pe Bursa de Valori din Viena și la Bursa din Praga.

Erste are 47.000 de angajaţi, care deservesc peste 16,5 milioane de clienţi în peste 2.500 de agenţii din şapte ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia şi Slovacia). În primul trimestru 2018, Erste Group dispunea de active totale de 230 de miliarde de euro, a raportat un profit net de 333 milioane de euro şi un indicator al capitalul comun de rang 1 (CET1, Basel 3) de 12,6%.