Cautare
, Contributor

Forbes.com

Servicii financiare |
|

Ernst & Young: Fondurile de pensii vor continua investiţiile în infrastructură

guliver_gettyimages_6_opt.jpg
În medie, fondurile de pensii au aproximativ 3,3% din active investite în infrastructură şi se prognozează ca acestea să crească până la cel puţin 5% până în 2016, se arată în raportul Ernst & Young Eurozone Financial Services Forecast 2013 (EEFSF).

Marie Diron, Senior Economic Adviser în cadrul EEFSF a declarat: “Investitorii caută să-şi asigure randamente predictibile pe termen lung; ei caută să se asigure împotriva inflaţiei într-un mediu cu rată slabă a dobânzii şi se străduiesc tot mai mult să-şi diversifice portofoliile. Există doar puţine clase de active care să îndeplinească aceste criterii, prin urmare ne aşteptăm ca investiţiile în infrastructură să crească, atâta vreme cât investitorii sunt mai puţin precauţi în privinţa acţiunilor”.

În același timp, previziunile pentru 2013 pe segmentul creditării afacerilor arată o creştere de 1-2,5% în Franţa, Germania şi Oalnda şi o scădere de 0,5% în Italia şi de 4% în Spania. Cu toate acestea, atunci când se compară cifrele pe o perioadă de doi ani (cifrele din 2011 cu previziunile pentru 2013) se observă o adâncire a decalajului dintre nord şi sud.

Astfel, pentru perioada 2011-2013, creditarea în Franţa va fi crescut cu 18 miliarde Euro, în Germania cu 72 de miliarde Euro iar în Olanda cu 28 de miliarde Euro, în timp ce creditarea în Italia va fi scăzut cu 43 de miliarde Euro iar în Spania cu 100 de miliarde Euro în aceeaşi perioadă de timp.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii