Cautare
, Contributor

Tech |
|

Ericsson va achiziționa Cradlepoint printr-o tranzacție de 1,1 miliarde de dolari

Producătorul de echipamente de telecomunicații Ericsson a declarat, vineri, că va achiziționa Cradlepoint, un furnizor de soluții wireless WAN, într-o tranzacție în valoare de 1,1 miliarde de dolari.  
tranzacție Ericsson

Firma suedeză a declarat că marjele operaționale vor fi afectate negativ cu aproximativ 1% în 2021 și 2022, jumătate din acestea fiind legate de amortizarea activelor necorporale, relatează Reuters.

Tranzacția va fi încheiată în cel de-al patrulea trimestru din 2020. Cradlepoint este liderul pieței din SUA în domeniul soluțiilor Wireless Edge WAN 4G și 5G Enterprise. Potrivit reprezentanților Ericsson, investiția este esențială pentru a capta cota de piață în spațiul 5G Enterprise în expansiune rapidă.

“Achiziția Cradlepoint completează ofertele noastre existente și este cheia strategiei noastre de a ajuta clienții să crească valoarea investițiilor lor în rețeaua 5G Ericsson care se bazează pe poziția de lider a Cradlepoint în Wireless Edge și pe piața WAN fără fir. Combinând amploarea accesului pe piață și relațiile stabilite cu cei mai mari operatori de telefonie mobilă din lume, facem o investiție puternică pentru a sprijini clienții noștri să crească în acest domeniu.”, a declarat Börje Ekholm, președinte și CEO Ericsson.

Cradlepoint, cu sediul în SUA, a avut anul trecut vânzări de 1,2 miliarde de coroane (137 milioane dolari), cu o marjă brută de 61%.

Ericsson a declarat că obiectivele sale financiare pentru 2022 au rămas neschimbate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii