FacebookTwitterLinkedIn

O scurtă analiză a discuțiilor în ceea ce privește tehnologia ne arată că majoritatea consumatorilor se confruntă cu ceea ce ține de adevărata utilitate și valoare a ceasului Apple sau ale oricărui alt ceas smart, precum Samsung Galaxy Gear sau Motorola Moto 360, de fapt, scrie forbes.com. Conform firmei NPD Group care se ocupă cu cercetarea de piață, oamenilor le sunt cunoscute aceste ceasuri inteligente, însă intenția de a le cumpăra rămâne scăzută. Care este cauza principală a acestei discrepanțe și ce pot face producătorii pentru a crește valoarea acestora, și, prin urmare, achizițiile?

Atunci când vor fi lansate, ceasurile Apple le vor permite utilizatorilor să-și verifice email-ul. Aceștia, de asemenea, vor putea primi mesaje și alerte din social media. Ceasurile vor avea până și o aplicație pentru navigare. La prima impresie, toate aceste aplicații fac din acest ceas Apple un dispozitiv tehnologic atractiv. Totuși, smartphone-urile oferă acces la acest gen de aplicații de ani de zile. Pentru a beneficia de un impact pe termen lung, ceasurile inteligente purtabile vor trebui să vină cu ceva unic, ceva ce nu se găsește pe smartphone-uri deja. Aceasta este provocarea pentru categoria de ceasuri purtabile momentan. Într-un studiu recent privind accesoriile tehnologice, 33% din consumatorii chestionați au spus că nu mai folosesc dispozitivele achiziționate în urmă cu un an. Îți poți imagina pe cineva spunând același lucru despre smartphone-ul său?

Apple își poate ajuta ceasul inteligent să urmeze pașii iPhone-ului în furnizarea de aplicații, conținut și funcționalitate potrivite pentru un dispozitiv purtabil. Compania va folosi o practică cunoscută ca human-centered-design (HCD), care remodelează întregul sistem în funcție de experiența consumatorului sau a utilizatorului.

Principiile HCD au inspirat compania Apple și pot ajuta ceasul Apple să se transforme într-un produs cu adevărat folositor, și nu doar un simplu gadget. Integrarea unui sistem de procesare a plăților online, așa cum au spus cei de Apple că vor face în momentul lansării ceasului în 2015 – cu alte cuvinte, un sistem care le va permite utilizatorilor să facă cumpărături fără a scoate portofelul din buzunar – este o soluție. Altă soluție ar fi reprezentată de accentul pus pe nevoile emoționale ale utilizatorului și scopurile personale. Cum ar fi dacă ceasul Apple ar livra informații care ne-ar ajuta să ne controlăm nivelul de stres sau să ne menținem legăturile puternice cu familia sau prietenii? Acestea sunt tipurile de oportunități care ar putea să surprindă consumatorii și care ar diferenția ceasurile inteligente de restul dispozitivelor.

Smartphone-urile au fost adoptate pe scară largă datorită importanței lor în viața noastră. Acestea ne permit să trimitem și să primim email-uri oricând, să vizualizăm documente, să fim la curent cu noile știri, să urmărim filme, să facem cumpărături și să fim prezenți pe social media. Apelurile și mesajele nu mai sunt principalele lor funcții. Astăzi,ceasurile inteligente și dispozitivele conectate nu sunt atât de populare, însă sunt pe drumul cel bun.