FacebookTwitterLinkedIn

Epson țintește IMM-urile și utilizatorii casnici și lansează în România opt modele noi în noua categorie a imprimantelor și multifuncționalelor dotate cu sistem de reîncărcare cu cerneală.  Noile imprimante aduc avantaje pe piața printing-ului prin costuri foarte mici și volume mari de imprimare ajungând la 10 lei pe 1000 de pagini printate. În plus, noile modele monocrom folosesc cerneală pigment cu uscare rapidă şi rezistentă la apă.

Anul trecut, vânzările de imprimante cu sistem de reîncărcare cu cerneală au avut o dinamică foarte bună, având în vedere gama relativ limitată de trei modele lansate.

„În 2013 ne vom concentra pe segmentul companiilor mici și mijlocii unde am identificat cel mai mare potențial de creștere a business-ului, pentru care vom oferi atât echipamente dedicate, cât și soluții integrate de printare. De aceea, extindem gama de imprimante cu reîncărcare de cerneală cu noi modele de multifuncționale care răspund nevoilor complete ale mediilor de lucru, având opțiuni complete de conectivitate la rețea și care oferă un cost de printare substanţial redus, la un volum ridicat de documente – până la 12.000 de pagini alb negru şi 6.500 de documente color, cu cantitatea de cerneală iniţială”, a declarat Simona Decuseară, National Sales & Marketing Manager Epson România.

Ca urmare a receptivității pieței locale pentru noua categorie de produse, România s-a clasat pe primul loc în Europa Centrală și de Sud Est cu cele mai bune vânzări de imprimante cu sistem de reîncărcare cu cerneală. De asemenea, Epson a înregistrat creşteri importante ale vânzărilor de hârtie foto, consecință a faptului că preţul redus al cernelii i-a impulsionat pe posesorii de imprimante foto bazate pe tehnologia ITS să tipărească mai multe fotografii.

“Ca tendință pregnantă în ultimii ani, companiile mici și mijlocii s-au orientat aproape exclusiv către soluții care oferă optimizări de costuri și promit creșteri de volume printate. Cu toate acestea, sistemele tehnologice din spatele echipamentelor nu s-au schimbat foarte mult astfel încât să susțină un cost total de investiție minim. În acest context, noile imprimante cu sistem de reîncărcare cu cerneală au introdus anul trecut o schimbare tehnologică fundamentală, care asigură, în acest moment, cea mai eficientă soluţie de print de volum pentru companiile mici și mijlocii, dar și pentru utilizatorii casnici,” a adăugat Simona Decuseară.

În prezent produsele Epson sunt aduse în România de cinci distribuitori: Network One Distribution, Smart IT, MB Distribution, Despec şi Scop Computers, cărora li se adaugă un retailer care face achiziţii direct (Altex) şi un distribuitor specializat (Dacora Print).