FacebookTwitterLinkedIn

Pe micul și marele ecran extraterestrul de pe planeta Krypton a fost jucat de o listă lungă de actori, printre care George Reeves, Christopher Reeve, Dean Cain, Tom Welling, Brandon Routh și Henry Cavill. Povestit de Rob Lowe, noul episod săptămânal al seriei în șase părți difuzată de AMC îi are drept invitați pe: Brendan Taylor, Blaine Anderson, Byron Noble, Kevin Smith, Neal Adams și Richard Donner (foto), ultimul fiind regizorul care a regizat primul film modern cu Superman, avându-l în rolul principal pe actorul Christopher Reeve.

Superman a fost creat de Jerry Siegel (care a murit în 1996, la 81 de ani) și desenatorul Joe Shuster (care murit în 1992, în vîrstă de 78), aceștia fiind foști colegi de liceu, în anul 1933.

Inițial nimeni nu a vrut să le publice creația, pentru motive ca „Joe nu știe să deseneze”, „Jerry habar nu are să scrie”, iar cineva a spus „Nimeni n-o să creadă chestiile astea niciodată”, potrivit declarațiilor autorului Brad Ricca.

NU RATA SĂ VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – FEBRUARIE 2018

Cei doi creatori au vândut personajul companiei Detective Comics (viitoarea DC Comics) abia în anul 1938, după care Superman a devenit arhetipul supereroului, având un succes colosal într-o vreme în care benzile desenate erau pline doar de cowboy, detectivi și extratereștri.

La o lună de la lansare, primul număr al revistei cu Superman s-a vândut într-un milion de exemplare, în vreme ce autorii au primit doar 130 de dolari în schimbul drepturilor. Siegel și Shuster și-au petrecut următorii 30 de ani luptând pentru bani și recunoașterea drepturilor lor.

Seria documentar „Istoria secretă a benzilor desenate” este difuzată exclusiv pe AMC în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00.