FacebookTwitterLinkedIn

La doar 21 de ani, Sebastian Dobrincu este cel mai tânăr milionar român din Silicon Valley. Antreprenorul a descoperit programare în copilărie, iar la 10-12 ani deja a început să facă primii bani din pasiunea sa. „Eram pe Twitter, și din discuții în discuții am intrat în legatură cu CEO-ul de la cea mai mare companie de iahturi private din SUA. Aveau nevoie de cineva să le facă o aplicație de iPad și iPhone, și m-am oferit eu să o fac. Au fost surprinși, pentru că eu n-am cerut bani de la început. Ei nici nu știau câți ani am, iar la un moment dat au început să mă plătească cu câteva sute de dolari, după ce jumătate de an am lucrat pe gratis”, declara Sebastian Dobrincu, membru al generației 30 sub 30, pentru Forbes România.

Tânărul i-a cunoscut personal pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și Tim Cook, CEO-ul Apple. Sebastian Dobrincu continuă să dezvolte Storyheap, platforma sa de analytics și management pentru social media, influenceri și branduri, dar nu stă departe nici de muzică, o altă pasiune a sa. După toate reușitele sale, antreprenorul român a mai pus bazele Brandmates și Owlmetrics, platforme care urmăresc ca brandurile din social media să își crească afacerea, iar printre clienții acestora se numătă companiile Universal, HubSpot și Interscope Records.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Povestea tinerilor care schimbă lumea va continua și anul viitor, iar nominalizările vor începe curând. Rămâneți aproape de Forbes România pentru a afla mai multe detalii despre nominalizări și condițiile de înscriere pentru lista Forbes 30 sub 30, ediția 2021.