Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Tech |
|

Episodul 1. Despre alumni Forbes 30 sub 30 România care schimbă cursul și aparența afacerilor din societatea în care trăim: Ochelarii revoluționari

Mințile tinerilor alumni Forbes 30 sub 30, creative și îndrăznețe, continuă să spună povești de succes încă din anul 2012 și până în prezent.
.Lumen


.lumen este un startup românesc fondat de către Mihai Ivașcu și Cornel Amariei, amândoi alumni 30 sub 30, care aduce pe piață o tehnologie scalabilă avansată de inteligență artificială și robotică într-o pereche de ochelari ce reproduc principalele caracteristici ale unui câine ghid.

„Există peste 40 de milioane de nevăzători în lume și, cu toate progresele tehnologice, atunci când vine vorba de mobilitatea lor, singurele soluții disponibile rămân câinele ghid și bastonul pentru nevăzători. Câinele ghid este văzut, în unanimitate, ca o soluţie utilă: el poate ghida un nevăzător în siguranţă, îl poate orienta, poate înţelege informaţia contextual – de exemplu este în măsură să îl conducă la un scaun liber. Însă costurile antrenamentului sunt substanţiale (până la 60.000$), iar dezavantajele legate de disponibilitate, scalabilitate şi întreţinere limitează accesul la o asemenea soluţie. Din acest motiv, sunt 40.000.000 de nevăzători şi doar 20.000 de câini ghid în lume. Am considerat fundamentală nevoia creării unor astfel de ochelari, care pot reproduce caracteristicile unui câine ghid, pentru cei 39.980.000 de oameni ce nu pot beneficia de un asemenea exemplar”, spune Cornel Amariei, CEO & Fondator .lumen.

.lumen vrea să integreze complet componentele sistemului la nivel de pre-producție până la finlul primului trimestru din 2021, iar producția și distribuția ochelarilor să înceapă în a doua jumătate a anului viitor. “.lumen reprezintă un startup românesc şi dispune de o evoluţie marcantă într-o scurtă perioadă de timp. Impactul social al companiei este determinat şi de faptul că suntem aliniaţi cu obiectivele de dezvoltare durabilă ONU şi suntem poziţionaţi ca singura soluție integrată pentru nevăzători, care vizează sectorul mobilității. Este important să înţelegem că aceşti ochelari inovativi oferă posibilitatea utilizatorilor de a avea o mai bună mobilitate în societate, acces mai facil la educaţie de calitate, posibilitatea dobândirii unui loc de muncă mai bun, o viaţă mai activă în comunitate şi o mai bună integrare însocietate”, adaugă Mihai Ivaşcu, Chairman of the Board .lumen, CEO & Fondator M3 Holdings: Moneymailme, M3 Payments și Modex. Startup-ul a strâns investiții de peste 1 milion de euro în ultimul an, iar compania și-a triplat dimensiunea echipei, estimând o creștere la peste 100 de angajați până la finalul anului viitor.

Povestea tinerilor care schimbă lumea va continua și anul viitor, iar nominalizările vor începe curând. Rămâneți aproape de Forbes România pentru a afla mai multe detalii despre nominalizări și condițiile de înscriere pentru lista Forbes 30 sub 30, ediția 2021. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii