Cautare
, Staff

Bunuri de consum |
|

Enterprise Investors, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții prezente în România, preia 65% din producătorul de panificație croat Pan-Pek

Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord pentru cumpărarea unui pachet de 65% din Pan-Pek, unul dintre cele mai importanți producători de produse de panificație și retaileri din Croația.
paine

Valoarea tranzacției nu a fost menționată, EI urmând să se asocieze cu Ivan Parać, fondatorul și CEO-ul Pan-Pek, pentru a facilita creșterea dinamică a companiei.

În 2017, Pan-Pek a generat venituri de peste 32 de milioane de euro, cu peste 700 de angajați. Înființat în 1992, Pan-Pek este în prezent este unul dintre cele mai mari producători de produse de panificație congelate din regiunea Adriaticii și deservește retailerii moderni din Croația. Pan-Pek administrează o rețea proprie de brutării de circa 50 de magazine în zona Zagrebului. În magazinele proprii compania oferă o gamă variată de pâine, baghete și sandwichuri.

În ultimii ani, Pan-Pek a introdus linii de producție de ultima generație pentru cateva categorii de produse și continuă să investească în echipamente moderne. Fabrica principală se află în Zagreb și o a doua fabrică este localizată în Dakovo, în estul Croației.

”Suntem convinși că piața de panificație din Croația se va dezvolta pe baza creșterii continue a retailului alimentar modern. Sub conducerea lui Ivan Parać, care este un antreprenor extrem de experimentat și de competent, Pan-Pek își va întâri poziția de lider din regiunea Adriaticii. Credem că în următorii cinci ani vom extinde în mod semnificativ operațiunile de retail ale Pan-Pek”, a spus Michał Kędzia, partener la Enterprise Investors responsabil cu această investiție.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depășește 2,5 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 1,8 miliarde de euro în 140 de companii din diverse sectoare și au vândut 126 de companii realizând încasări brute de 3,6 miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii